Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

BEWEZEN: Op deze leeftijd is je seksleven het best

Bram
3 min read

Waarschijnlijk is het je al bekend dat de meeste mannen hun seksuele piek bereiken op het ogenblik dat hij nog maar net 18 jaar oud is. Het is inderdaad juist dat mannen op die leeftijd hun hoogtepunt bereiken op het gebied van uithouding. De piek in hun seksleven en de kwaliteit van hun orgasme zal echter pas rond hun dertigste levensjaar worden bereikt, net zoals de meeste vrouwen overigens. Indien mannen en vrouwen wordt gevraagd wanneer ze zelf denken dat ze hun seksuele piek gevoelsmatig hebben bereikt, zullen veel vrouwen dit rond hun achtentwintigste- en de meeste mannen deze rond hun drieëndertigste levensjaar plaatsen. 

Lange vrijpartijen of seksuele piek

Op het moment dat een man ongeveer 18 jaar oud is, zal hij het beste testosteron voor oneindige vrijpartijen aanmaken. Daarnaast zal zijn erectie niet enkel in een recordtempo ontstaan, maar eveneens zal de hardheid ervan zelden nog geëvenaard kunnen worden. Desondanks zal het nog ruim tien jaar duren voordat de testosteronwaarden in hun lichaam de echte piek hebben bereikt. Als gevolg daarvan zal ook de seksuele lust van de man eveneens pas maximaal zijn rond zijn dertigste verjaardag. Deze feiten zijn aan het licht gekomen tijdens een wetenschappelijk onderzoek dat is uitgevoerd door een Amerikaanse seksuoloog.

Seksuele piek bij vrouwen

Voor de meeste vrouwen geldt overigens ook dat zij rond hun dertigste levensjaar hun seksuele piek bereiken. Onderzoek heeft namelijk uitgewezen dat vrouwen op deze leeftijd met aanzienlijk meer gemak en zelfvertrouwen seks hebben en een orgasme kunnen krijgen. Vrouwen zijn echter, in tegenstelling tot mannen, veel meer psychologisch gedreven. Rond hun dertigste levensjaar voelen een heleboel vrouwen zich dan ook prima in hun vel en hebben ze inmiddels ervaring met de communicatie tijdens de seks. Ze zijn dan ook beter in staat om aan te geven wat ze prettig vinden tijdens de seks. Ervaring zal dus absoluut een rol spelen bij de seksuele piek. Voor mannen is dat overigens eveneens het geval. Kwaliteit van de seks zal dan de kwantiteit verdringen en een betere kennis van het lichaam van de vrouw zal bijdragen tot uitstekende vrijpartijen volgens deskundigen op dit gebied. 

Factoren die de seksuele piek bepalen

Natuurlijk zijn onderzoeken en studies op het gebied van seksuologie nooit volkomen nauwkeurig omdat er een heleboel factoren een rol spelen bij de manier waarop mannen en vrouwen seks ervaren. De seksuele piek, ongeacht of deze gebaseerd is op prestatie of tevredenheid, kan dan ook enorm uiteenlopen als gevolg van genetische aspecten, de aanmaak van bepaalde hormonen, problemen binnen een relatie en de geestelijke gesteldheid van iemand.

Deskundigen stellen dat de meest eenvoudige manier om een seksuele piek op gang te brengen zal starten bij de verzorging van je eigen lichaam. Een uitgebalanceerd eetpatroon en genoeg lichaamsbeweging kunnen daarnaast je seksleven een extra boost geven. Ongeacht wat je lichamelijke verschijning ook mag zijn, zal een gezonde manier van leven de testosteronwaarden weten te verhogen, stress en spanningen verminderen en de doorstroom van bloed naar je geslachtsdelen verbeteren. Daarnaast zal eveneens een goede nachtrust zeker een belangrijke bijdrage leveren aan het bereiken van je seksuele piek.

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…