Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Daarom is het heerlijk om te sporten tijdens een zomerse regendag

Bram
2 min read

In België zijn we (helaas) niet altijd gezegend met goed weer in de zomer. Zomers is de kans op een regenachtige dag bijna even groot als de kans op een zonnige zomerdag. Wanneer het een regenachtige zomerdag is, ben je waarschijnlijk geneigd om lekker binnen op de bank te gaan liggen, maar hier schiet je natuurlijk niet veel mee op. Om toch optimaal te kunnen genieten van deze dag en ook nog eens gezond bezig te zijn, adviseren wij je om te gaan sporten. En wel om de volgende redenen:

1. De luchtkwaliteit is beter voor je longen

Wanneer het regent wordt de buitenlucht als het ware voorzien van een grondige reiniging. Onzuiverheden, pollen en andere vervuilende stoffen worden door de regendruppels uit de lucht gefilterd. Wat overblijft is de zuurstof, in de puurste vorm. Een gezonder moment voor een rondje hardlopen is er dus eigenlijk niet.

2. Je verbrandt meer calorieën

Een van de gevolgen van hevige regenval is de natte ondergrond. Doordat je moet rennen door modderige plassen, moet je lichaam zich meer inspannen om in evenwicht te blijven en zal je dus meer calorieën verbranden.

3. Je wordt mentaal sterker

Naast een verbetering in je fysieke gesteldheid, zal je mentaal ook sterker worden. Door te sporten in de stromende regen, zal je een echte vechtersmentaliteit creëren.

4. Je hebt privacy

Waar je normaal bang bent dat je gespot wordt door een bekende tijdens een moeizame hardloopsessie, heb je wanneer je sport in de regen geen last van pottenkijkers. Heerlijk rustig dus!

 

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…