Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

De 4 Beste tips tegen vet haar

Olivier
3 min read

Niets minder leuk dan vettig haar, zeker als je het nog maar net gewassen hebt. Met deze tips heb je er veel minder last van.

1. Laat je haar met rust

Om te voorkomen dat je gaar snel vet wordt, kun je dit het beste met rust laten. Ga dus niet voortdurend aan je haar zitten frunniken of je haar borstelen. Hoe meer je je haar namelijk beroert, hoe meer talg je hoofdhuid aan zal gaan maken. Door je haar meer in een staart te dragen, zul je eveneens minder vaak aan je haar zitten.

Ook kun je op deze manier wat vettig geworden haar beter camoufleren. Voorkom echter dat je heel de dag met je haar zit te spelen of steeds weer een andere look wilt creëren met spelden en andere haaraccessoires.

2. Niet te vaak je haar wassen

Je haar wordt minder snel vet als je het niet te vaak wast. Elke dag je haar een wasbeurt geven, lijkt dan wel erg hygiënisch maar is zeker funest om vet haar te voorkomen. Twee tot drie keer per week je haar wassen is dan ook ruim voldoende. Uiteraard zul je in het begin je haar de kans moeten geven aan deze verandering te wennen.

Na enige tijd zul je echter merken dat je je haar steeds minder vaak hoeft te wassen en dat de volgende wasbeurt steeds wat langer uitgesteld kan worden. Om je wat vettige haar in de tussentijd beter te verbergen, kun je het in een staart dragen. Ook kun je je haar laten wennen aan de nieuwe wasroutine door in de tussentijd de aanzet van je haar met droogshampoo te behandelen.

3. De juiste verzorging en styling van je haar

Om te beginnen zul je je aan moeten leren niet teveel hairstyling te gebruiken. Bovendien kun je beter alleen producten gebruiken die bij jouw haar passen. Deze zorgvuldig uitgekozen producten moeten vervolgens op de juiste manier worden aangebracht. Zo dien je onder andere een crèmespoeling of een haarmasker enkel aan te brengen in de puntjes van je haar.

Uiteraard moet je het gebruikte product na de aangegeven inwerktijd grondig uitspoelen. Achtergebleven resten kunnen je haar immers eerder een vettige look geven.

4. Droog je haar aan de lucht 

Je haar drogen met behulp van een föhn, een stijl- of een krultang zorgt ervoor het eerder vet wordt. De punten van je haar zullen weliswaar droger worden, maar je haaraanzet zal door de warmte juist eerder vettig worden. Om vet haar te voorkomen, is het goed om je haar na een wasbeurt, of een regenbui, aan de lucht te laten drogen.

Wanneer je toch je haar een keer wilt stylen met behulp van een warmtebron dan is het zeker aan te raden om altijd een goede heat protection te gebruiken. Niet alleen zal een dergelijk product ervoor zorgen dat je haar niet beschadigd, maar ook dat het niet vettig wordt als gevolg van het stylen.

Door Olivier

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…