Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

De 5 Beroepen die je het Gelukkigst Maken!

Olivier
2 min read

“In het zweet des aanschijn zult gij uw brood verdienen.” Dat klink heel erg zwaar en negatief, om ongelukkig van te worden. Toch zijn er beroepen die jou wel wél gelukkig maken. Hieronder 5 beroepen die je gelukkig maken. 

1. Brandweerman

Dagelijks red je het leven van mensen en riskeer je daarmee ook nog eens je eigen leven. Brandweerman is een gevaarlijk beroep, maar je krijgt veel waardering terug. Dan moet je wel verzot op je werk zijn. Daarnaast staan de vrouwen voor je in de rij!

2. Leerkracht

Het lijkt zwaar: al die zeurende kinderen onder controle houden in de klas. Maar leerkrachten zorgen er wel voor dat de volgende generatie wordt klaargestoomd voor de echte wereld. Dat moet je zeker gelukkig maken. En de vakantiedagen, urenindeling en sociale rol maakt een hoop goed.

3. Acteurs

Het is voor veel mensen een droom die uitkomt: spelen in een soap of acteren in een film. En als die droom dan echt uitkomt, ben je toch zielsgelukkig? Dit is de job die je zeker gelukkig maakt, ook al moet je er hard voor werken.

4. Manager

De mens ontleent zijn zelfbeeld vaak aan de status van zijn beroep. Hoe hoger de waardering voor jouw maatschappelijke functie, hoe meer aanzien. En dat komt je zelfbeeld uiteraard ten goede. Je voelt je zelfverzekerder en gelukkiger.

5. Financieel directeur

Hoe vaak heb je dat al niet gehoord: geld maakt niet gelukkig. Maar oh, wat ben je in je nopjes met je hoge inkomen waardoor je geen financiële zorgen hebt. Ook je vrouw en kinderen genieten van het luxe leventje dankzij jouw baan. Dat moet je wel gelukkig maken! Helaas ben je weinig thuis als directeur, maar dat maak je allemaal goed met je vervroegd pensioen.

Door Olivier

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…