Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

De 6 beste manieren om een platte buik te krijgen zonder te sporten!

Bram De Brabander
4 min read

1. Aanpassen van je eet- en leefstijl

Je kunt een platte buik krijgen zonder op dieet te gaan of te gaan sporten door je eet- en leefstijl radicaal om te gooien. Dit wil overigens zeker niet zeggen dat je je over moet geven aan één of ander crashdoeet. Een dergelijk dieet zal in de regel namelijk een averechts effect hebben en zo je droombuik al snel laten vergeten. Je moet echter wel gevarieerd en gezond gaan eten. Met andere woorden: veel verse groente en fruit, maar juist weinig verzadigde vetten, suikers en zouten.

2. Kies voor gezonde tussendoortjes

Een platte buik willen, betekent niet per definitie dat je helemaal geen tussendoortjes meer mag eten. Wel dien je voor tussendoortjes te kiezen die slechts weinig calorieën bevatten. Om een goed beeld te krijgen van de impact van een bepaalde snack op de verbranding van calorieën doe je er verstandig aan om te berekenen hoe lang je zult moeten sporten om de energie van de betreffende snack weer te verbranden. Pas dan zul je je goed realiseren wat je op een dag allemaal aan ongezonde dingen eet en drinkt. Je zult dan ook eerder gaan kiezen voor een gezond tussendoortje, zoals een portie fruit of wat rauwe groente. Door een tussendoortje te kiezen met slechts een gering aantal calorieën zul je eerder een gezond gewicht hebben bereikt. Je buik zal dan eveneens geleidelijk wat platter worden.

3. De verbranding van vetten stimuleren

Je buik zal verder platter worden als je je stofwisseling weet te verhogen. Dit kun je onder andere doen door meer spieren op te bouwen. Hoe groter je spiermassa is, hoe meer energie je immers nodig hebt bij je dagelijkse activiteiten. Verder zal een zekere regelmaat in je eetpatroon ook zeker bijdragen aan het creëren van je plattere droombuik.

4. Verbeter je lichaamshouding

Je lichaamshouding bepaalt voor een belangrijk deel of er een zeker accent op je buik zal komen te liggen of juist niet. Op het moment dat je in een voorovergebogen houding staat of zit dan zal je buik immers aanzienlijk dikker zijn dan wanneer je een mooie rechte houding aanneemt. Om die reden is het essentieel om goed te letten op je lichaamshouding tijdens het staan en het zitten. Op die manier ben je immers in staat om je wat dikkere buik meer te camoufleren.

5. Blijf realistisch

Om een plattere buik te krijgen, kun je beter niet in allerlei fabeltjes gaan geloven die vaak hardnekkig de ronde doen. Beter blijf je realistisch denken en laat je je niet verleiden door allerlei reclamepraatjes of misleidende advertenties. De farmaceutische industrie wil je immers maar al te graag laten geloven dat je met behulp van hun wondermiddel in afzienbare tijd van je dikkere buik verlost kunt raken. Voor het krijgen van een plattere buik is het essentieel om je op de lange termijn te richten. Op die manier is de kans namelijk groter dat je voor altijd een platte buik krijgt. Door te snel en te veel van jezelf te verlang zal je buik weliswaar eerder plat zijn, maar helaas ook sneller weer dikker worden.

6. Overhaast niet

Om een platte buik te krijgen is het dus zaak om je niet op te jagen. Op het ogenblik dat je wekelijks een halve tot een hele kilo lichaamsgewicht verliest, dan zal je buik uiteindelijk mooi plat worden. Door veranderingen aan te brengen in je leefpatroon zul je dit bovendien niet als een straf ervaren. De aangebrachte veranderingen in je manier van leven zullen dan deel uit gaan maken van je dagelijkse routine. Het eindresultaat: de mooie platte buik laat dan wel even op zich wachten, maar zal daarentegen ook minder snel weer dikker worden. Haastige spoed is voor het krijgen van blijvend een platte buik dan ook absoluut niet aan te raden.

Door Bram De Brabander

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…