Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

De 7 leukste activiteiten voor tijdens de paasvakantie

Bram
4 min read

1.  Vakantiekamp

Tijdens de paasvakantie hoeft een kind zich zeker niet te vervelen. In deze vakantie worden er namelijk een heleboel uiteenlopende leuke vakantiekampen voor kinderen georganiseerd. Of een kind nu dol is op sport, of liever bezig is met taal het is allemaal mogelijk. Naast sport- en taalkampen worden er onder andere nog robotkampen en museumkamp en gehouden zodat er voor elk kind wel een kamp gevonden kan worden dat aansluit bij zijn, of haar, persoonlijke interesses.

2. Paaseieren zoeken

In de periode van 26 tot en met 28 maart, in de paasvakantie dus, kan een kind geen beter excuus bedenken om van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat paaseieren te zoeken. Indien je als ouder of verzorger geen tijd, of zin hebt om naar de winkel te gaan, of als je niet over een tuin beschikt, dan kun je je kinderen naar één van de georganiseerde zoektochten en worpen van paaseieren brengen. Deze evenementen worden immers door heel het land georganiseerd. De kans dat er een dergelijk festijn ook bij jou in de buurt op touw wordt gezet, is dan ook erg groot.

3. Ridderlijk openingsfeest

Op 3 april, op het moment dus dat de paasvakantie nog maar net van start is gegaan, zullen de poorten van de kastelen van Horst en Beauvoorde zich weer openen. In allebei de kastelen zal het kersverse kasteelseizoen op een extra feestelijke manier in worden gezet. Als je zin hebt om met een ridder of jonkvrouw in de dop langs wilt komen, dan ben je van harte welkom op het grote openingsfeest. De kinderen zullen dan een evenement meemaken om nooit meer te vergeten.

4. Pasen in Bokrijk

Op zondag 27 en maandag 28 maart kunnen kinderen erachter komen hoe er ongeveer een eeuw geleden Pasen werd gevierd. De jonge bezoeker kan dan onder andere zelf een paasbroodje bakken. Verder kunnen de kinderen zelf leren om een mandje te vlechten of pasgeboren lammetjes te hoeden en volgens de oude traditie paaseieren te werpen. Op het moment dat je samen met je (klein)kinderen op deze manier je paasdagen door wilt brengen dan ben je van harte welkom in Bokrijk.

5. Springtij in Oostende

Van zaterdag 26 maart tot en met zondag 10 april val er in Oostende iedere dag wel iets leuks te doen of te beleven. In de paasvakantie wordt er namelijk het festival Springtij georganiseerd. Tijdens dit festival dat speciaal bedoeld is voor kinderen kunnen de jonge bezoekers creatief en actief bezig zijn met onder andere een cursus kitesurfen op het strand, coole workshops, een tekenfestival en boeiende voorstellingen van circus- en theaterartiesten. In de paasvakantie hoeft er dus geen enkel kind zich meer te vervelen.  

6. Spekkenfestival Gent

Van maandag 28 tot en met donderdag 31 maart kunnen kinderen, bij wie de paaseitjes eerder op zijn dan verwacht, terecht op het Spekkenfestival in Gent. Om mee te kunnen doen is het echter wel nodig om van tevoren kaartjes te reserveren voor boeiende optredens en voorstellingen. In Gent wordt er immers geen snoep, maar spekken, gegeten. Tijdens dit festival zijn kinderen verzekerd van kleurrijke theatervoorstellingen die speciaal gemaakt zijn voor diverse leeftijden. Zo zullen er onder andere voorstellingen te zien zijn over Sneeuwwit Vogeltje, Elvis, Janneman en commissaris Piv.

7. Een museumbezoek

Heel de paasvakantie willen de meeste kinderen wel leuke dingen doen. Helaas heb je niet altijd voldoende inspiratie voor een leuke dagbesteding dan kun je samen met je (klein)kinderen een bezoek brengen aan een museum bij jou in de buurt. Een heleboel musea hebben namelijk speciale tentoonstellingen of activiteiten georganiseerd voor de jongere bezoekers. Zo worden er in sommige musea bijvoorbeeld speurtochten of workshop voor kinderen op touw gezet. Een extra voordeel van een museumbezoek is overigens dat je dit ook altijd op dagen kunt doen als het mooie weer even op zich laat wachten. 

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…