Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

De 7 meest gemaakte fouten in bed

Bram
5 min read

1          Geen initiatief nemen

Een heleboel mensen durven geen initiatief te nemen. In het bijzonder zijn het vaak vrouwen die niet ordinair, of als een soort nymfomaan, over willen komen en nemen om die reden geen enkel initiatief tijdens het vrijen. Om die reden laten ze hun mannelijke partner min of meer jagen terwijl ze zelf passief blijven. Voor een man is het echter niet altijd prettig om initiatief te moeten nemen en kunnen ze het gevoel krijgen dat hun partner geen passionele gevoelens voor hen koestert. Beide partners dienen daarom regelmatig initiatief te nemen en zo de interesse in de ander duidelijk te maken. Bovendien kan dit gedrag een nieuw soort bevrediging met zich meebrengen voor beide partners.

2.         Onzekerheden over je uiterlijk

Door je te veel zorgen te maken, en dus na te denken, over je uiterlijk zal een rem op je seksueel genot kunnen plaatsen. De kans op een hoogtepunt zal als gevolg daarvan vaak al op voorhand bedorven zijn. Het enige waar je je tijdens het vrijen op dient te focussen is het plezier en het genot dat het je op zal leveren. Door je kopzorgen uit te schakelen zal een vrijpartij immers veel meer ontspannen verlopen. Bovendien druisen deze zorgen vaak loodrecht in op de verwachtingen van je lief. De meeste mannen vinden een ongeremde vrouw in bed erg aantrekkelijk, zelfs als ze van mening is dat haar verschijning niet erg bijzonder is. Daarnaast zullen mannen vrij weinig merken van de uiterlijke kenmerken waar vrouwen zich doorgaans zorgen over maken. Het enige dat hen echt interesseert is de ongeremde seks samen met het enthousiasme, de interesse en de energie waarmee hun partner vrijt

3.         Seks is niet casual

Een vooroordeel dat nog steeds bij veel mensen leeft is dat seks casual zou zijn. Niets is gelukkig minder waar want ook voor een heleboel mannen speelt seks een belangrijke rol binnen een relatie. Dit wil dus zeggen dat mannen vrijen niet alleen zien als een zuiver fysieke aangelegenheid. Het minimaliseren van seks is dan ook zeker niet de juiste aanpak. Wetenschappelijk onderzoek heeft namelijk aan het licht gebracht dat intimiteit binnen een vaste relatie voor meer bevrediging zorgt en dat het in het bijzonder het seksleven van getrouwde stellen succesvol en levendig is. Je kunt dan ook niet zomaar uitgaan van het vooroordeel dat een man niet romantisch kan zijn en dat seks voor hem geen diepere betekenis kan hebben.

4          Mannen willen altijd seks

Wellicht dat tienerjongens wat vaker zin hebben in seks dan hun vrouwelijke leeftijdsgenoten, maar de fabel dat mannen altijd zin hebben in seks kan verder direct van tafel worden geveegd. Er zijn een heleboel aspecten, zoals spanningen in het dagelijks leven met een gezin, een baan en financiële problemen, kunnen de libido van een man immers ook erg nadelig beïnvloeden. Toch zullen er nog steeds vrouwen zijn die hierdoor worden verrast en dit interpreteren als een gebrek aan interesse. Om die reden wordt geen zin hebben in seks door sommige vrouwen ook erg persoonlijk genomen. Zij gaan zich dan bijvoorbeeld steeds meer zorgen maken over hun uiterlijk of hun relatie.

Op het moment dat een vrouw geen zin heeft in seks wordt dat echter niet aan de gevoelens voor hun partner gekoppeld. Ze weten immers zeker dat ze van hem, houden. Zodra het omgekeerde gebeurt en een man geen zin heeft om te vrijen dan schieten veel vrouwen in de stress en te denken dat hun partner niet meer om hen geeft of zelfs dat er een ander probleem speelt. Ze vergeten dat hun man ook wel eens effectief geen seks heeft omdat hij bijvoorbeeld zorgen heeft.

5.         Geen aanwijzingen geven

Eerlijk en open praten over seks, over wat als prettig wordt ervaren of juist niet, zorgt bij een heleboel mensen voor ongemak, zelfs op het moment dat er sprake is van een langdurige relatie. Toch is het van belang dat partners wat meer verantwoordelijkheid op zich nemen. De ander weet anders niet wat er nodig is om een climax te bereiken. Zonder de nodige aanwijzingen van zijn partner kan zelfs een goede minnaar niet veel bereiken in bed. Veel mannen zijn bovendien erg gefocust op het bevredigen van hun partner. Goede aanwijzingen zullen dus niet als een aanval op hun ego worden beschouwd. Je partner durven zeggen wat je prettig vindt, zal je genot alleen maar vergroten.

6.         Nieuwe ervaringen uit de weg gaan

In het bijzonder voor stellen die al langer samen zijn, is het vaak nodig dat hun seksleven zo nu en dan wat dient te worden opgehitst om geen sleur te worden. Wanneer je lief iets nieuws voorstelt, betekent dit dan ook niet dat er iets mis is met zijn tevredenheid over jou of jullie seksleven. Je dient nieuwe ervaringen dan ook niet als een persoonlijke aanval te beschouwen.

7.         Reageer liefdevol op nieuwe ideeën

Dit wil overigens niet meteen zeggen dat je tijdens het vrijen niet al te erg uit je comfort zone moet treden. Bij voorkeur blijf je oprecht en voel je je niet verplicht om dingen te doen waar je eigenlijk niet voor openstaat. Om die reden is het van belang dat je je partner op een liefdevolle manier laat weten waarom bepaalde dingen geen optie zijn. In plaats van te overreageren op een verrassend verzoek, kun je bovendien beter wat extra tijd vragen in plaats van meteen het initiatief van je lief zonder meer af te wijzen

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…