Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Deze 4 onverwachte factoren zorgen voor gewichtsverlies

Gezond.be
3 min read

Afvallen, gezond eten en veel sporten. We worden er elke dag mee platgegooid. Natuurlijk is het belangrijk om aan je gezondheid te denken, maar de bewering ‘je kunt alleen afvallen als je minder calorieën eet dan dat je verbrandt’ klopt niet helemaal. Er zijn namelijk ook andere factoren die invloed hebben op je gewichtsverlies, waar je misschien nog niks van af wist. Benieuwd welke? Lees dan snel verder!

Hydrateren

Zoals we allemaal weten, is hydrateren cruciaal voor je lichaam. Genoeg drinken op een dag is daarom erg belangrijk. Als je lichaam genoeg vocht binnenkrijgt dan zorgt dit ervoor dat je metabolisme, ook wel stofwisseling genoemd, sneller gaat werken. Je metabolisme is verbonden met de snelheid waarmee je lichaam voedsel afbreekt. Dus hoe meer je drinkt, hoe sneller je stofwisseling wordt en hoe sneller je dus ook gewicht zult verliezen.

Stress

Dat stress slecht voor je is, is niks nieuws, maar wist je dat dit ook kan zorgen voor gewichtstoename? Stress kan zorgen voor onder andere een hogere bloeddruk, wat onze emotionele en fysieke gezondheid beschadigt. Dit kan zich uiteindelijk kan gaan uiten in gewichtstoename. Probeer dus genoeg rustmomentjes te pakken en je bezig te houden met dingen die je gelukkig maken, dit zal ervoor zorgen dat stress verminderd wordt.

Nachtrust

Dat je ouders vroeger altijd aandrongen om op tijd naar bed te gaan, vonden we toen maar stom. Toch zat hier een reden achter: het is voor je lichaam namelijk erg belangrijk om genoeg nachtrust te krijgen. Je lichaam reageert slecht op weinig slaap, waardoor er een hormoon wordt aangemaakt die ervoor kan zorgen dat je gaat overeten. Zorg er dus voor dat je die paar uurtjes extra slaap toch maar wel pakt, want dit heeft dus ook invloed op je gewichtsverlies.

Vitamines

Als we het hebben over gewichtsverlies dan is het van belang om goed te letten op de vitamines die je binnenkrijgt. Dit is namelijk een grote factor die meespeelt in het gewichtsverlies. Een vitamine die hier bijvoorbeeld goed bij helpt, is de vitamine D3. Door het gebruik van deze vitamine krijg je een sneller metabolisme en wordt er voorkomen dat niet-essentiële vetten worden opgeslagen. Bij tekort aan vitamine D3 kan je zelfs meer honger krijgen, wat weer kan leiden tot teveel eten. 

Door Gezond.be

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…