Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Deze 5 weetjes over seks moet je kennen!

Anja
3 min read

Op school, via je ouders, via je broers of zussen of via je vrienden of gewoon via het internet leerde je hoogstwaarschijnlijk veel over seks en alles wat ermee te maken heeft. Je weet welke anticonceptiemiddelen er bestaan, je weet welke standjes je kunt uitproberen, je weet hoe de menstruatiecyclus in elkaar zit. Maar wist je deze zaken over seks al?

1. Seks maakt vrouwen jonger en aantrekkelijker

Tijdens de seks produceert het vrouwelijke lichaam oestrogeen. Oestrogeen heeft onder andere een invloed op je huid en je haar, het hormoon zorgt namelijk voor een betere doorbloeding en dus een mooiere huid. Er wordt ook collageen geproduceerd. Collageen wordt op cosmeticavlak toegevoegd aan antirimpelcrèmes en gezichtscrèmes. Wil je dus een mooiere huid en glanzend haar? Meer seks is de boodschap!

2. Veel vrouwen verkiezen chocolade boven seks

Van chocolade worden veel vrouwen gelukkig. Dat komt door de fenylethylamine, deze stof wordt ook in je lichaam aangemaakt als je verliefd bent. De stof zit ook in chocolade en het is dé component van chocolade die de cacao zo aantrekkelijk maakt. Deze stof zorgt ervoor dat je een blij gevoel hebt. Zou jij chocolade verkiezen boven seks?

3. Veel mensen genieten niet van hun eerste keer

De eerste keer seks is voor velen een klungelig moment. Herinner jij je eerste keer nog? Bij iedereen is het natuurlijk anders, het maakt niet uit of je nu 16, 21 of 26 bent. De eerste keer is voor iedereen spannend. Bij de een gaat de eerste keer fantastisch, bij de ander is het een ramp. Zoals het gezegde oefening baart kunst: naar mate je meer seks hebt, gaat alles gemakkelijker en weet je ook beter wat je graag hebt en wat niet.

4. Seks is gezond

Seks gaat stress en angst tegen. Door seks krijg je een goed humeur. Het helpt bovendien bij het afvallen: seks kan de honger bestrijden en je verbrandt per vrijpartij van een halfuur tussen de 15 en 350 calorieën.

5. De smaak van sperma is beïnvloedbaar

De smaak van sperma wordt deels beïnvloed door wat je eet. De smaak wordt bijvoorbeeld sterker en bitterder door cafeïne en roken. Ook veel vet voedsel geeft sperma een slechte smaak. Fruit maakt het sperma zoeter, vooral kiwi en ananas zijn goede smaakmakers voor het sperma.

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…