Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Deze momenten maken alleen onhandige mensen mee

Anja
5 min read

In de regel was je in je kindertijd al niet bepaald handig en waren avonturen op voorhand gedoemd om te mislukken. Sommige pogingen om avontuurlijk te zijn, liepen zelfs behoorlijk slecht af. De kans is zelfs groot dat je vader en moeder toen al wisten, waar je later pas zelf achter bent gekomen: je bent als extreem onhandig te betitelen.

1. Altijd onhandig

Je onhandige gedrag zal echter niet alleen zich openbaren als je een keertje in een avontuurlijke bui bent, maar eveneens in de meest uiteenlopende situaties van alledag. Je hebt dan ook geen enkele reden om je voortdurend af te vragen waar al je blauwe plekken vandaag zijn gekomen. Zo is bijvoorbeeld gewoon lopen voor je al een behoorlijke uitdaging en beweeg je je voort alsof je je voortdurend op glad ijs begeeft.

2. Bepaalde activiteiten ga je vermijden

Op het moment dat je al flink stuntelt met alledaagse bezigheden, dan is een uitdaging zoals een workout helemaal not done voor jou. Je weet namelijk dat je onhandigheid voor problemen zal zorgen zodra je op bijvoorbeeld een loopband gaat staan of met gewichtjes aan de slag wilt gaan. Om ongelukken te voorkomen, heb je dan ook besloten om dit soort onveilige situaties uit de weg te gaan. Zelfs het douchen na een training kan je nog in de problemen brengen, voor je het weet ben je immers uitgegleden op de natte ondergrond.

3. No go zones

Voor iemand zoals jij zijn er bepaalde locaties waar je je beter niet kunt vertonen. Denk maar eens aan een bezoekje aan een supermarkt. In de regel kun je dat maar beter achterwege laten omdat je een toren met blikken zonder enige aanleiding omver kunt lopen, of zul je struikelen over een minuscuul erwtje dat per ongeluk in het gangpad terecht is gekomen.

4. Haasten moet je voorkomen

Voor iemand die onhandig is, geldt nog meer dan voor ieder ander dat haastige spoed zelden goed is. De combinatie onhandigheid en haast kan je immers in lastige en zelfs gevaarlijke situaties brengen. Voor je het weet zit je tot over je nek in de problemen als je een keertje op moet schieten.

5. Trappen zijn levensgevaarlijk

Lopen op een trap is voor een onhandig persoon een activiteit die beter gemeden kan worden. Je kunt namelijk per ongeluk één of meerdere treden missen en eerder beneden zijn dan je eigenlijk voor ogen had. Al sinds je kindertijd heb je dan ook vaker de treden van een trap geteld dan de vingers aan allebei je handen.

6. Stilstaan is ook lastig

Gewoon even rustig stil blijven staan, is echter ook niet bepaald jouw ding. Het gebeurt je dan ook regelmatig dat je zomaar uit stilstand omvalt. Een goede reden voor dit onhandige gedrag kun je helaas niet geven als mensen uit je omgeving je hierom vragen. Je weet van jezelf dat je niet erg handig bent, dus zul je je ook hierover niet echt meer verbazen of zorgen maken.

7. Veilig gaan zitten is een onderneming op zich

Op een veilige manier ergens gaan zitten is evenmin iets dat je vaak goed af gaat. Sterker nog het kan worden beschouwd als totaal onveilig voor een onhandige persoon zoals jij. Wanneer je rustig op een zetel plaats wilt nemen, is de kans groot dat er dingen sneuvelen of jezelf op de spoedafdeling van een ziekenhuis belandt.

8. Onhandig liefkozen

Je bent zelfs zo onhandig dat het mis kan gaan als je met je lief wilt knuffelen of vrijen. Zelfs tussen de lakens weet je er regelmatig een potje van te maken en de vrijpartij volledig om zeep te helpen. Uiteraard zal daar geen enkele geliefde op zitten te wachten, maar je kunt er echt niets aan doen. Je bent nu eenmaal niet anders.

9. Een ding tegelijk

Sommige mensen zijn prima in staat om op hetzelfde moment met twee dingen bezig te zijn, zoals een telefoongesprek voeren en de mail checken. Op het moment dat een onhandig persoon dat doet, zal alles in het honderd lopen en worden de meest vreemde antwoorden gegeven. Door de telefoon kun je dan mededelen dat de mail in goede orde is ontvangen, terwijl je als antwoord op de betreffende mail vertelt over je avondje uit eerdere deze week.

10. Donker is gevaarlijk 

Zodra je van jezelf weet dat je niet de meest onhandige persoon op aarde bent, is lopen in het donker een absolute not done. Voor je het weet loop je zomaar tegen een lantaarnpaal op. Nadat je een beetje van de schrikt bent bekomen, zul je je bovendien nog afvragen waarom die dingen zonodig op het trottoir geplaatst moeten worden.

11. Drinken is lastig

Vaak weet je niet beter, want zolang je je kunt herinneren is het leegdrinken van een glas of een beker een activiteit die gepaard gaat met geknoei. Hoe meer je je best doet om niet te morsen, hoe meer je handen beginnen te trillen en het drinken over de rand zal gutsen. Dit is dan ook de reden dat je vaak meerdere keren per je kleding dient te wisselen. Voordat de middag is begonnen heb je namelijk al een aantal gigantische vlekken weten te maken.

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…