Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Dingen waar je je moeder nog steeds voor belt

Olivier
5 min read

Hiervoor bel je je moeder ongetwijfeld nog. En als ze eerlijk moet zijn tegen je… ze vindt dat niet eens erg.

Voor de nodige wastips

Je weet inmiddels wel dat je de witte- van de bonte was moet scheiden voordat je deze in de wasmachine stopt. Maar als je een kledingstuk moet wassen dat niet aan de standaardvoorschriften voldoet, wordt dit een heel ander verhaal. Je moeder kan je echter vast wel vertellen hoe je het beste dat leuke jurkje met pailletten moet behandelen. Je moet er immers niet aan denken om later alle losse pailletten uit de machine te moeten peuteren en door het leven te moeten met een jurkje dat slechts ten dele bedekt is met deze fraaie glinsterdingetjes. Wanneer er dan toch iets verkeerd is gegaan met je kleding is er je moeder nog altijd om je handige reparatietips te geven, of zelfs de reparatie voor haar rekening te nemen als je aangeeft hier echt geen kaas van gegeten te hebben.

Voor nuttige dating- en relatieadviezen

Hoewel je moeder in haar jeugd nog niet te maken had met dezelfde datingvormen als jij weet ze vaak wel nuttige adviezen te geven. Je belt haar dan ook op momenten dat een date niet op is komen dagen of plotseling niets meer van zich heeft laten horen. Maar ook als je te maken krijgt met problemen binnen je relatie, of in die van je beste vriendin, kan je moeder je vaak goede raad geven. Bovendien heeft ze vroeger vast ook wel eens met een heftige relatiebreuk te maken gehad. Haar levenservaring kan jou, en je vriendinnen, dan ook regelmatig van pas komen als je problemen ondervindt tijdens het daten of binnen een relatie.

Voor kledingadviezen

Je belt je moeder niet alleen om te vragen welk jurkje je het beste aan kunt trekken naar die belangrijke bijeenkomst op je werk. Hoewel de meeste vriendinnen zullen zeggen dat die ene jurk je beeldig staat, is het je moeder die je attendeert op de minpuntjes van dit kledingstuk. Zij is dan ook degene die je behoedt voor het dragen van een erg lelijke, een te korte of een te blote jurk voor deze gelegenheid. Wanneer je niet weet wat je precies moet dragen bij een bepaalde dresscode is er altijd nog je moeder om je raad te geven. Ze weet zelfs wat er wordt bedoeld met de dresscode 'tenue de ville' die op de uitnodiging van de trouwerij van je collega wordt vermeld. Zo voorkomt ze dat je in die hippe korte broek en dat coole T-shirt op het huwelijksfeest aankomt.

Voor handige kooktips om je maaltijd te redden

Uitgerekend als je een belangrijk etentje op touw hebt gezet, gaat er vaak iets mis in de keuken. Gelukkig kun je dan nog altijd je moeder bellen voor advies. Om een culinair fiasco te voorkomen kun je immers altijd op haar kookkunsten rekenen. Op die manier kun je je een afgang besparen en hoef je je gasten geen afhaalpizza voor te zetten.

Voor medische vragen

In tegenstelling tot de meeste artsen is je moeder dag en nacht bereikbaar om je medische vragen te beantwoorden. Alleen wanneer ze echt geen idee heeft wat er mis is, zal ze je naar een vervangend arts sturen. Dit had je uiteraard zelf ook kunnen bedenken. Toch had je eerst wel de behoefte aan een bevestiging van haar kant. Je moeder weet immers altijd wat het beste voor je is.

Om je hart te luchten

Je moeder zal je altijd aanhoren als je je hart wilt luchten over bijvoorbeeld die ene collega die je altijd voor gek zet op het werk. Dit deed je vroeger immers ook als er zich een vergelijkbare situatie voordeed op school. Je moeder weet namelijk het beste hoe je met dit soort pestkoppen om moet gaan. Vaak echter is het luchten van je hart al voldoende om een nieuwe werkdag met deze vervelende collega het hoofd te kunnen bieden.

Voor administratieve ondersteuning

Je moeder is een soort privésecretaresse van je en weet dan ook al je belangrijke afspraken uit haar hoofd. Indien je wilt weten wanneer je nu precies bij de tandarts wordt verwacht is één telefoontje met je moeder dikwijls voldoende om duidelijkheid te krijgen. Ook zal ze altijd bereid zijn om een e-mail te lezen voordat je deze gaat versturen. Pas als je de toestemming van je moeder hebt, weet je zeker dat er niets meer mis kan gaan. Dit geldt uiteraard ook voor het invullen van je belastingaangifte. Deze verzend je niet eerder dan nadat je moeder deze grondig heeft gecontroleerd.

Voor de laatste roddels

Je belt je moeder niet alleen voor serieuze zaken, maar eveneens voor het doornemen van de laatste roddels. Hierbij maakt het niet uit of deze roddels betrekking hebben op beroemdheden of op je vriendinnengroep. Met je moeder neem je iedereen op dezelfde doortastende manier onder de loep. Wellicht dat je moeder je nog een aanvulling kan geven op de informatie die je zelf inmiddels hebt weten te vergaren. Op die manier kan een roddel dan compleet worden gemaakt en weet je echt honderd procent zeker dat je het aan het rechte eind hebt. Je moeder was immers dezelfde mening toegedaan dus moet de roddel wel waar zijn.

Door Olivier

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…