Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Dit is de reden waarom je vanavond seks moet hebben

Olivier
6 min read

Wanneer je een beetje last hebt van hoofdpijn, weer bijna ongesteld moet worden of je gewoon een kater hebt van het avondje stappen met vrienden dan zul je niet direct zin hebben in een stevige vrijpartij. Toch zijn uitvluchten vaak volkomen onterecht, er zijn immers talloze redenen om je lief vanavond meteen je bed in te sleuren en samen seks te hebben.

Goed voor lichaam en geest

Wanneer je geen zin hebt om weer naar de sportschool te gaan voor een enorme training dan hoef je je niet langer schuldig te voelen. Tenminste niet als je in plaats van sporten een uurtje stevig met je lief gaat vrijen. Door seks te hebben kun je immers maar liefst 300 calorieën verbranden. Dit is dus een prima, en vast een veel prettiger, alternatief van zwoegen in de fitnessclub.

Daarnaast is bekend dat seks je creativiteit zal bevorderen. Om je vrijpartijen immers niet in een sleur te laten belanden, dien je immers nieuwe dingen te proberen. Wanneer je bezig bent met experimenteren zal niet alleen je seksleven een boost krijgen, maar ook je creatieve brein optimaal worden gestimuleerd.

Verbetering van je uiterlijk

Door regelmatig te vrijen zul je er, soms wel vijf tot zeven jaar, jonger uit (blijven) zien. Maar niet alleen de kwantiteit van de vrijpartijen is van belang, ook de kwaliteit van de seks mag niet worden vergeten. Bij liefdevolle seks zijn de effecten om er jonger uit te zien immers nog sterker. Op het moment dat je dikwijls seks hebt, komen er feromonen in je lichaam vrij die je aantrekkelijker zullen maken voor personen van het andere geslacht. Deze stoffen zijn dan ook een erg belangrijke reden om veel te vrijen met je lief omdat deze ervoor zorgen dat je nog heviger naar een volgende vrijpartij gaat verlangen.

Een ander belangrijk voordeel van seks is dat je calorieën verbrand. Na een vrijpartij kun je dus zonder schuldgevoel een glas wijn drinken of een stuk chocola eten. Door een half uur intensief met je lief te vrijen, verbrand je immers tussen 100 en 150 calorieën. Indien je gemiddeld wekelijks twee keer per week stevig vrijt, verbrandt je op jaarbasis zelfs 5.000 calorieën, een heleboel glaasjes wijn en chocolade dus.

Verhogen van je zelfvertrouwen

Er is bijna niets beters te bedenken om je zelfvertrouwen te verhogen dan een lief die je zegt, maar ook laat zien, hoeveel hij of zij naar je verlangt. Als je regelmatig seks hebt, zul je je overigens niet alleen zelfverzekerder in bed voelen, maar eveneens in het dagelijks leven steviger in je schoenen staan. Om je zelfvertrouwen een boost te geven, is het namelijk van belang om gewaardeerd te worden door iemand waar je veel van houdt.

Goed voor je gezondheid

Het hebben van seks is de perfecte remedie tegen onder andere een verkoudheid of griep. Op het moment dat je wekelijks één of twee keer met je lief vrijt, zal je lichaam meer van het antilichaam immunoglobuline A of IgA, aan gaan maken. Deze stoffen bieden je bescherming tegen allerlei ziektes. Bovenal heeft onderzoek aan het licht gebracht dat vaker dan eens per week vrijen ervoor zorgt dat er wel 30 procent meer IgA-waarden in je bloed komt te zitten.

Zodra je met je lief vrijt, zal er DHEA vrijkomen in je lichaam. DHEA is een natuurlijk anti-verouderingshormoon dat ervoor zorgt dat je lichaam langer in een optimale conditie blijft. Seks waarbij je een orgasme krijgt, zal zelfs een extra bonus met zich meebrengen omdat er dan maar liefst vijf keer zoveel DHEA vrijkomt als normaal.

Stress en spanningen nemen af

Hoe harder je jezelf tijdens een vrijpartij laat gaan, hoe beter je in staat bent om stress en spanningen in je leven te tackelen. Door te vrijen kun je immers gemakkelijker je hoofd leegmaken van allerlei zorgen. De stress en spanningen zullen dan doorgaans als sneeuw voor de zon verdwijnen. Indien je seks hebt gehad, zul je het etmaal erna beter functioneren als je in een stressvolle situatie belandt. Hierbij kun je denken aan het geven van een presentatie of het afleggen van een examen. Daarnaast is eveneens knuffelen en elkaar aanraken voor, tijdens en na het vrijen van belang. Door dat te doen zal namelijk de hoeveelheid cortisol in je bloed dalen. Cortisol is het hormoon dat je lichaam produceert op stressvolle momenten. 

Langer en gelukkiger leven

Wetenschappelijk onderzoek heeft duidelijk gemaakt dat het krijgen van minimaal drie orgasmen per week de kans om vroegtijdig te sterven als gevolg van een medisch ongemak halveert in vergelijking tot wanneer je slechts één keer per jaar klaarkomt. Door met je lief te vrijen zal de onderlinge band worden versterkt. Je zult dan ook gelukkiger met je relatie worden waardoor ook je geluksgevoel in het dagelijks leven toeneemt. Uit onderzoek is zelfs gebleken dat een relatie waarbinnen geregeld wordt gevreeën voor een even groot geluksgevoel zorgt als op het moment dat je elk jaar een enorm salaris zou verdienen.

Kwaliteit van het zaad neemt toe

Seks hebben zal een boost geven aan de kwaliteit van het sperma. Hoe vaker je vrijt, hoe beter het zaad zal worden. Uit onderzoek is namelijk vast komen te staan dat de spermakwaliteit optimaal is toen de proefpersoon minder dan twee dagen voor de test seks had gehad. Na een onthouding van tien dagen was er daarentegen een forse daling van de kwaliteit waar te nemen. Wanneer een man zijn zaad dan ook in topconditie wil houden, dan kan hij er maar beter voor zorgen dat er wekelijks minstens twee keer wordt gevreeën.

Vaarwel menstruatiepijn

Door te vrijen kun je je menstruatiekrampen voor een groot deel vaarwel zeggen. Op het ogenblik dat de opwinding op zijn hoogst is, zal er bij een vrouw immers samentrekkingen van spieren optreden. Als gevolg hiervan zal de spanning in de baarmoederspieren minder worden en zo de menstruatiepijn verlichten. Door een potje goede seks zal de pijn zelfs vaak helemaal verdwijnen.

Goede nachtrust

Na een stevige vrijpartij zul je doorgaans als een roos in slaap vallen dankzij de productie van het hormoon oxytocine. Daarbij komt verder nog dat je geweldig goed in je vel zit na seks te hebben gehad met dat sexy lief van je. Maar het allerbelangrijkste is misschien nog wel dat vrijen gewoonweg heel plezant is. Inmiddels zal het je dan ook wel duidelijk zijn waarom je vanavond heerlijk met je lief moet gaan vrijen, met of zonder hoofdpijn, er zal namelijk altijd sprake zijn van een win-win situatie.

Door Olivier

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…