Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Dit moet je zeker doen om je seksleven weer spannend te maken

Anja
7 min read

Op het ogenblik dat je al een aantal jaren bij je partner bent, kan het gebeuren dat je seksleven even in een neerwaartse spiraal terecht is gekomen. Dit kan echter vrij eenvoudig weer worden verholpen. Om die reden hebben we hieronder voor je een aantal adviezen en tips op een rijtje gezet. Je seks kan dus in een ommezien weer net zo spannend en opwindend worden als toen je je lief net kende.

Blijf met elkaar praten

Indien je dichter tot elkaar wilt komen binnen een relatie dan dien je te blijven communiceren. Niet alleen moet je dan je partner vragen wat hij, of zij, prettig vindt, maar tevens zelf vertellen wat jouw behoeftes en wensen zijn. Alleen op die manier kun je de behoeftes van elkaar leren kennen en zal het inspelen hierop een stuk makkelijker zijn. In geen geval dien je dingen te doen die tegen je zin of principes ingaan. Je lief zal je openheid waarderen en je doorgaans op je gemak proberen te stellen.

Tijd voor elkaar

Een goede (seksuele) relatie heeft het nodig dat jullie je minimaal één keer per week afzonderen. Samen sluiten jullie je dan even af voor alle hectiek en stress van het dagelijks leven. Dit betekent dat je alle deuren en ramen sluit, de deurbel en mobieltjes uitzet, eventuele kinderen uit logeren stuurt en je werk even opzij legt. Alleen zo kun je even echt samen zijn en dichter tot elkaar komen. In een relatie tijd voor elkaar vrijmaken is essentieel. Niet alleen kunnen jullie dan dingen doen die jullie allebei leuk vinden, zoals een stukje fietsen, een avondje naar het theater of gewoon samen lekker knus op de bank naar een leuke film kijken. Doordat je op deze manier het plezier terug weet te brengen in de relatie zullen er allerlei positieve uitwerkingen merkbaar zijn op diverse vlakken.

Blijf begerenswaardig

In het begin van jullie relatie deed er waarschijnlijk alles aan om je lief zoveel mogelijk te verleiden. Je zorgde er bijvoorbeeld voor dat je er altijd piekfijn uitzag en dat er op je persoonlijke hygiëne niets aan te merken was. Na enige tijd kan dit wat gaan versloffen waardoor je partner de indruk kan krijgen dat je minder moeite voor hem, of haar, wilt doen.

Wanneer je goed op je uiterlijk blijft letten, hoef je bovendien weinig aan te trekken van de goed uitziende jonge mensen die je zo onzeker kunnen maken. Niet alleen weet je dan dat je er nog steeds verzorgd en prima uitziet, maar ook zullen er altijd bepaalde gebieden zijn waar je absoluut een voorsprongetje op hen hebt, zoals met je uitstraling, je gevoel voor humor en je intelligentie. Op deze eigenschappen is je lief ooit gevallen en deze zijn in de loop van de tijd alleen maar beter ontwikkeld. Je doet er dan ook verstandig aan om juist deze positieve eigenschappen extra in de schijnwerpers te zetten als je je lief wilt verleiden.

Blijf elkaar verleiden

Niet alleen door er voor je partner goed uit te willen zien, kun je hem, of haar, steeds weer verleiden, maar ook door meer romantiek in je relatie te brengen. Romantiek is overigens geen groot issue en kan juist worden bepaald door wat kleine dingen, zoals een glaasje wijn tijdens het koken, het branden van kaarsen tijdens een dinertje of een spontane kus of glimlach speciaal voor je lief.

Ook kun je je partner lieve berichtjes sturen. Dit kan onder andere in de vorm van briefjes in een werktas, gewoon op tafel voordat je weggaat of zijn of haar jas. Verder kun je een bericht naar de mobiel van je lief sturen of een liefdesbriefje per mail zenden. Om wat extra spanning in je relatie te brengen kun je deze berichtjes uiteraard ook wat spannender schrijven, zoals “Hopelijk ben je straks wat vroeger thuis. Ik heb namelijk een verrassing voor je…” Door middel van deze kleine briefjes of korte berichtjes kun je de spanning in de loop van een dag behoorlijk opbouwen. Laat je partner op een subtiele manier merken dat je speciale plannen hebt bij zijn, of haar, thuiskomst.

Uitdagende lingerie

Hoewel veel vrouwen er een beetje huiverig voor zijn, kan (spannende) lingerie je partner vaak al in de juiste stemming brengen. Veel mannen weten een leuk lingeriesetje dan ook meer dan te waarderen. Op het moment dat je dan ook nog een sensuele dans of striptease voor hem opvoert, zal hij doorgaans helemaal wild worden. In het begin kan dit een beetje eng lijken, maar je zult al gauw merken dat het best leuk kan zijn om muziek en kleding voor dit verleidingsdoel uit te kiezen.

Lichamelijk contact

Voor extra spanning in je relatie hoef je je niet in allerlei bochten te wringen. Je kunt namelijk ook gewoon een keer tegen je lief aankruipen als jullie samen op de bank of in het park zitten. Lichamelijk contact, hoe onbetekenend het soms ook lijkt, roept vaak lust op, in het bijzonder bij mannen. Voor extra intimiteit en een ontspannen gevoel kun je je partner verder een sensuele massage geven. Door een beetje plagend de plekjes rondom de eigenlijke erogene zones te masseren, zal je lief al snel naar meer intimiteit gaan verlangen. Op het moment dat het dan zover is dat jullie seks gaan hebben, dan kun je bovendien eens afwijken van jullie routine. Zo kun je eens een ander standje proberen of vrijen op een ander tijdstip, een andere plaats of in een andere ambiance. Voor de verandering kun je bijvoorbeeld het licht eens aan laten.

Fantasieën ten uitvoer brengen

Indien jullie daarvoor in zijn, kun je seksspeeltjes inzetten om wat extra spanning op te bouwen. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan handboeien, penisringen, dildo’s of vibrators. Maar ook door een eenvoudige blinddoek te gebruiken bouw je een extra spanning op. Je moet je dan immers helemaal overgeven aan je lief. Natuurlijk kun je geblinddoekt tevens optimaal genieten van alles wat er met je lichaam gebeurt.

Door elkaar je grootste fantasieën te vertellen kun je je seksleven extra spannend maken. Deze fantasieën kunnen bestaan uit bepaalde standjes of vrijplekken zijn. Door met de fantasieën aan de slag te gaan en te zorgen dat jullie samen één fantasie krijgen, zal je seksleven een ware boost krijgen.

Vergeet het voorspel niet

In een spannende (seks)relatie is het voorspel van onschatbare waarde. Hiermee kun je immers de spanning geleidelijk opbouwen in plaats van direct over te gaan tot de eigenlijke seks. Het voorspel kan bestaan uit het elkaar zacht strelen en kussen. Ook kun je je tong gebruiken om het lichaam van je lief te verkennen en voor extra opwinding te zorgen.

Geen zin is geen excuus

Elke keer als je seks hebt moet je proberen ervan te genieten door je even af te sluiten van alles om je heen. Dus even je hoofd leegmaken en de stress van het werk en de financiën opzij zetten. Bovendien is uit onderzoek vast komen te staan dat het hebben van seks ervoor kan zorgen dat stress en spanningshoofdpijn afneemt. Dus zelfs als je eigenlijk geen zin hebt om te vrijen, bijvoorbeeld omdat je moe bent of het eigenlijk te druk hebt, is het belangrijk dat je toch zin maakt. Op het moment dat je eenmaal bezig bent met je lief, dan zul je merken dat het allemaal toch best leuk is.

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…