Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Dit zegt jouw make-up routine over jouw persoonlijkheid!

Olivier
4 min read

Wat zegt dit nu echt over jou?

Niemand weet echt wie je bent

Op het ogenblik dat je een soort schoonheidskameleon bent dan kun je worden beschouwd als een ware durfal. Bij het in orde brengen van je haar en je make up zul je in het bijzonder worden geïnspireerd door wereldsterren en beautyplaatjes in diverse media. Van tijd tot tijd zal je stijl compleet veranderen door de speelse manier waarop je naar schoonheid kijkt. Je doet dan ook niets liever dan experimenteren met de meest uiteenlopende make up en haarstijlen. Helaas creëer je nooit echt een eigen stijl en zullen de mensen om je heen nooit exact weten wie je werkelijk bent.

Intelligentie en persoonlijkheid staan voorop

Op het moment dat je bijna geobsedeerd bent van je huid dan heeft dat wellicht te maken met een minder ideale huid, of zelfs huidproblemen, in het verleden. Naast een obsessie voor je huid kun je in de regel ook als een ware gezondheidsfreak worden betiteld. Dit is onder andere te merken aan het feit dat je nooit voedsel koopt zonder eerst de effecten ervan op je huid bestudeerd te hebben. In je leven speelt make up geen bijzonder grote rol, zolang je huid straalt dan ben je immers tevreden. Ook je looks staan zeker niet op de eerste plaats. Wel hecht je veel waarde aan je uitstekende intelligentie en je geweldige persoonlijkheid.

Eenvoudige producten zijn prima

Op het ogenblik dat je als een natuurlijke schoonheid beschouwd mag worden, zul je je zelfverzekerd en goed in je vel voelen. Make up staat om die reden dan ook niet bovenaan je prioriteitenlijstje. Je vindt het niet nodig om je gezicht vol te smeren met een heleboel verschillende producten, omdat je je bewust bent van een geweldige natuurlijke uitstraling. Het extreem bewust zijn van je natuurlijke uitstraling kan echter ook een gebrek aan eigenwaarde betekenen volgens deskundigen. Je beauty routine is dan ook niets meer dan het kiezen van producten die binnen je handbereik aanwezig zijn. Doorgaans zijn dit eenvoudige producten die voor meerdere doeleinden gebruikt kunnen worden. 

Oplossing gericht denken

Indien je een enthousiaste schoonheid bent dan zet je je wekker extra vroeg om ruim voldoende tijd te hebben om je haar en make up te voltooien. Niet alleen doe je dit doordeweeks, maar eveneens in het weekend. Bovendien bezit je een veel grotere verzameling aan make upproducten in vergelijking tot je vriendinnen. Je bent immers erg perfectionistisch ingesteld en wilt altijd de touwtjes in handen houden. Dit geldt niet alleen voor het aanbrengen van je make up, maar eveneens voor alle andere dingen in je leven. Zodra iets niet gaat zoals je dat graag zou willen dan zul je gedemotiveerd raken. Uiteraard zul je er wel alles aan doen om een oplossing te vinden, of een plan B in gang te zetten.

Jezelf belonen en verwennen

Op het moment dat je als een verwende schoonheid te boek staat dan ben je een persoon die geen tijd heeft voor een dagelijkse routine om je haar en make up te doen. Omdat je er wel op en top uit wil zien, zijn er anderen die deze routine van je overnemen. Wekelijks zul je je haar en nagels verzorgen. Bovendien zul je jezelf op laten maken voor een speciale gelegenheid of een feest. Als gevolg van stress en tijdgebrek, ongeacht of deze veroorzaakt worden door je carrière of je gezin, voel je je genoodzaakt om van tijd tot tijd een afspraak te maken bij de kapper of een beautysalon. Je regelt zaken in de regel zo dat je jezelf weet te verwennen als beloning voor je harde werken en je succesvolle carrière. Zolang je je deze luxe financieel kunt permitteren zie je dan ook geen enkele reden om dit niet te doen.

Door Olivier

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…