Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Doe de test: 10 signalen dat jij een soulmate bent!

Bram
6 min read

1. Weinig woorden nodig

Op het moment dat je maar weinig woorden nodig hebt om je lief te begrijpen dan weet je zeker dat je je soulmate hebt gevonden. In sommige gevallen is zelfs elkaar een blik toewerpen al genoeg om te weten wat de ander wil of denkt. Je weet immers dat je lief op eenzelfde manier tegen bepaalde dingen en situaties aan zal kijken als jij. Er hoeft dus geen lange discussie of uitleg te volgen om erachter te komen wat de mening van de ander is.

2. Een leven zonder je soulmate is ondenkbaar

Je kunt je gewoonweg geen leven zonder je soulmate voorstellen. Heel je leven is immers gericht op dat van hem en de dingen die jullie samen ondernemen, of nog van plan zijn om te gaan doen. Op het moment dat je soulmate weg zou vallen dan zouden al deze plannen in duigen vallen. Je zou in een dergelijke situatie dan ook niet meer weten wat je moet doen. De gedachte alleen al dat je je lief niet meer aan je zijde hebt, zal er in de regel al voor zorgen dat je spontaan een paniekaanval krijgt.

3. Elkaar voortdurend uitdagen

Een echte soulmate weet precies hoe je uitgedaagd kunt worden. Op die manier weet hij, of zij, je steeds weer te bewegen om nog meer en beter te presteren. Je soulmate kent je namelijk beter dan wie ook op deze aarde en kan dan ook prima inschatten waar je grenzen liggen. Ook zal je lief exact in kunnen schatten op welke gebieden je wel wat meer uitdaging kunt gebruiken om nog betere prestaties neer te zetten. Uiteraard ben je ook zelf in staat om je soulmate steeds weer opnieuw uit te dragen.

4. Inspelen op je gevoel

Je soulmate weet exact hoe je opgevrolijkt moet worden als je je verdrietig voelt. Maar ook weet hij, of zij, erg goed allerlei manieren om je boos te krijgen. Om die reden zal je soulmate altijd je dag weer goed kunnen maken. Zodra jullie elkaar zien zul je immers blij en gelukkig worden, zelfs wanneer je lief je probeert je boos te krijgen. Je weet zelf namelijk dat je nooit lang kwaad of humeurig kunt blijven in de aanwezigheid van deze bijzondere persoon.

5. Nog altijd een gepassioneerde relatie

Zelfs als je al een langere tijd samen bent met je soulmate zal er nog altijd sprake zijn van passie binnen jullie relatie. In veel andere relatie zal de passie die volgt op de verliefdheid na verloop van tijd ook verdwenen zijn en kan er, in het meest erge geval zelfs worden gesproken van een sleur. De passie in jullie relatie blijft echter branden, als een soort eeuwig vuur, waardoor het spannend blijft om samen te zijn. Zo zul je je nooit vervelen bij je soulmate en zul je altijd vol hartstocht bij hem, of haar, zijn.

6. Geen gevoel van schaamte

Op het ogenblik dat je je soulmate hebt gevonden, dan zal er geen sprake zijn van schaamte. Je vertrouwt je lief immers door en door. Bovendien weet je dat je bij hem, of haar, altijd helemaal jezelf kunt zijn. Wat je ook doet, niets zal door je soulmate als raar of gek worden bestempeld. Je hoeft je voor je soulmate dan ook nooit anders voor te doen dan je in werkelijkheid bent. Het masker, dat je soms voor een ander wel op moet zetten, kun je met een gerust hart bij je lief afzetten. Alle vreemde dingen die jij doet, zijn voor hem volkomen normaal en dat is vice versa uiteraard niet anders.

7. Bijzondere onderlinge band

Bij je soulmate voelt het alsof jullie elkaar al heel jullie leven kennen. Jullie hebben dan ook een band die buitenstaanders niet goed begrijpen. Dit is in het bijzonder goed te merken aan de inside jokes die jullie maken. Maar ook aan de band die jullie hebben met de wederzijdse families waar jullie allebei volledig in zijn opgenomen. Je hebt, door je relatie met je soulmate, er dus een extra ouderpaar en wellicht ook een aantal broers, zussen, ooms, tantes, neven en nichten bij gekregen.

8. Gevoel van veiligheid

In de relatie met je soulmate kun je je volkomen veilig voelen. Hij, of zij, zal je immers steunen. Op sommige momenten zijn jullie het weliswaar niet met elkaar eens, maar dat geldt niet als er belangrijke beslissingen genomen moeten worden. Bij je soulmate voel je je niet alleen helemaal op je gemak, hij of zij is ook de persoon geworden waarbij je je echt thuis bent gaan voelen. Met je soulmate durf je dan ook alles te bespreken en het diepste van je ziel bloot te leggen.

9. Een topteam

Samen met je soulmate ben je beter dan alleen. Jullie vormen dan ook een dynamisch team dat uitstekend bij elkaar past. Je lief heeft je, en jij hem of haar, immers al in allerlei situaties meegemaakt, zowel in goede als in slechte. Maar desondanks blijven jullie zielsveel van elkaar houden. Jullie weten van elkaar dat je altijd op de ander kunt blijven rekenen. Elkaar in de steek laten, komt dan ook niet eens in jullie gedachten op.

10. Het ultieme gevoel

Juist op het moment toen je je soulmate voor de eerste keer zag, wist het al: het zit helemaal goed tussen ons. Een klein stemmetje in je binnenste vertelde het je en sinds dat moment is je gevoel voor deze persoon alleen nog maar intenser geworden. Bij geen enkel ander mens heb je ooit dit ultieme gevoel gekregen. Het kan dan ook niet anders dan dat dit je ware soulmate is. Je weet het gewoon, maar kunt het tegenover andere vaak heel moeilijk uitleggen. Voor jezelf echter weet je dat je de rest van je leven niet zonder je soulmate kunt en dat je met hem, of haar oud wilt worden

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…