Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Doe de test: 15 signalen die aantonen dat je oud wordt!

Bram
8 min read

1. Je nog wel jong, maar niet meer piepjong

Er zijn namelijk nog situaties waarin je (te) jong in wordt geschat. Je bent dus voor je gevoel nog niet oud, maar daarnaast vraag je je af waarom jongere mensen bepaalde dingen doen. De meeste feestjes beginnen en eindigen bijvoorbeeld veel te laat. Het wordt steeds lastiger om dergelijke feestjes in je planning in te passen omdat je de dag erna nog allerlei andere zaken wilt doen en niet tot in de middag uit kunt slapen.

2. Huisje, boompje, beestje

Via sociale media ontvang je steeds meer trouw-, huis- en babyberichten. Je betrapt jezelf erop dat je ook steeds vaker dergelijke berichten plaatst of liket. Je begint je namelijk alsmaar beter te settelen en je drang naar het ouderschap neemt doorgaans evenredig toe. Babyfoto’s en huwelijksaankondigingen werken dan ook als een magneet. Je moet deze gewoon bekijken en liken.

3. In het huwelijksbootje stappen

Op het ogenblik dat je een relatie hebt dan vraag je je regelmatig af of het toch niet beter is om te gaan trouwen. Zeker als je rondloopt met een kinderwens kan deze vraag frequent de kop opsteken. Bij vrienden en vriendinnen om je heen heb je waarschijnlijk al kunnen ervaren hoe geweldig een trouwfeest is en hoe gelukkig de tortelduifjes als getrouwd stel zijn. Je kunt toch bijna niet achterblijven. Je lief hoeft je alleen nog maar op een originele manier te vragen.

4. Tijd voor vastigheid

Indien je geen vaste relatie hebt, zal je omgeving je er regelmatig op wijzen dat de tijd begint te dringen. Je biologische klok tikt immers gewoon door. Wanneer je nog aan kinderen wilt beginnen, dan is het snel vinden van de ware toch echt een must. Voor je het weet ben je te oud of blijf je, in het ergste geval, voor de rest van je leven single. Dergelijke goed bedoelde opmerkingen maken je bezorgd ook al lach je deze in de regel weg.

5. De tijd vliegt

Op het moment dat je met vrienden of vriendinnen herinneringen ophaalt over de middelbare schooltijd, dan schrik je zodra je bedenkt dat dit alweer ruim tien jaar geleden is. Er is in de tussentijd van alles gebeurd en de tijd die lijkt te vliegen. Het aantal herinneringen neemt dan ook in een rap tempo toe. Je gaat je stiekem toch afvragen of je dan toch oud begint te worden.

6. Uitslapen lukt niet meer

In tegenstelling tot in je tienerjaren kun je nu niet meer tot in de middag op je bed blijven liggen. Zelfs als je niet de zorg hebt voor een baby of een hongerig huisdier ontwaak je telkens vroeger. Je kunt je dan weliswaar nog een keer omdraaien en proberen de slaap te vatten, maar in de meeste keren zonder succes. Opstaan en wat klusjes in huis gaan doen lijkt het enige alternatief. Gelukkig kun je zo wel veel meer uit een vrije dag halen.

7. Een voorraad smeerseltjes

Niet alleen zul je je goed insmeren voordat je in de zon gaat liggen bakken. Ook op andere momenten smeer je je huid in met allerlei smeerseltjes om te voorkomen dat de aftakeling van de huid zichtbaar zal worden voor de buitenwereld. Je wilt er immers zo lang mogelijk goed uit blijven zien. Bovendien wil je koste wat het kost voorkomen dat je er ouder uit gaat zien dan je daadwerkelijk bent. Zo nu en dan een complimentje over je prima uiterlijk kun je immers goed gebruiken.

8. Vermoeid slaat toe

Zelfs als je niet hoeft te zorgen voor een baby of een huisdier dan schrik je regelmatig wakker in een zetel voor de televisie. Je kunt je ogen niet meer openhouden en wilt het liefst direct je bed induiken. Zodra je op de klok kijkt, blijkt het echter nog maar net negen uur ’s avonds te zijn. Je voelt je echter doodmoe en lusteloos. Op tijd gaan slapen en een goede nachtrust worden steeds belangrijker voor je. Ben je dan echt oud aan het worden?

9. Beroemdheden zijn jonger dan jij

De beroemdheden die het meest in de spotlights staan blijken allemaal jonger te zijn dan jij. Wanneer er dan eindelijk een beroemdheid van boven de dertig zijn of haar opwachting maakt, haal je opgelucht adem. Je vindt deze persoon dan ook meteen bijzonder sympathiek. Wat weten die jonkies nu van de showbizzwereld?

10. De jeugd van tegenwoordig

Hoewel je het vaak met een lach zegt, vind je dat de jeugd van tegenwoordig er niet zoveel meer van bakt. De dingen die hen bezighouden zijn onbekend voor je, of spreken je totaal niet aan. Het blindelings volgen van de allernieuwste trends is dan ook niet meer aan jou besteed. Je vindt iets leuks of juist niet. Kleding en schoenen draag je tegenwoordig vaker omdat deze comfortabel zitten en niet omdat deze hip en trendy zijn. Het maakt niet meer zoveel uit wat er in de mode is of niet.

11. De waarde van geld

Waar je in het verleden nog onbezonnen je geld uitgaf, denk je tegenwoordig wel drie keer na. Je hebt immers keihard voor dit geld gewerkt. Het zou dan ook zonde zijn om het zonder na te denken over de balk te smijten. Je betrapt jezelf er zelfs op dat je vooruit denkt en als het mogelijk is zelfs geld opzij legt voor later. De waarde van geld leer je steeds beter waarderen. Het leven lijkt daarnaast ook alsmaar duurder te worden.

12. Jeugdhelden

De jeugdhelden van kleine neefjes en nichtjes zeggen je weinig of niets. Hun enthousiaste gebabbel over deze personages is voor jou dan ook abracadabra. Daar staat echter ook tegenover dat deze jongere generatie niet op de hoogte is van de helden uit jouw kindertijd. Is dit de berichte generatiekloof waar zoveel over wordt gesproken?

13. Rustiger aan

Op feestjes en tijdens een avondje uit ga je het steeds rustiger aan doen. Zeker op het gebied van alcoholische drank trap je eerder en vaker op de rem. Je weet namelijk dat een kater langer dan een dag aan kan houden, zelfs als je maar één dag flink hebt doorgehaald. In sommige gevallen geef je zelfs de voorkeur aan een avond gezelschapsspellen spelen in plaats van in de kroeg rond te hangen. Is dit toch een teken van veroudering?

14. Jeugdsentiment

Steeds vaker denk je met weemoed terug aan je jeugd en tienerjaren. In vergelijking tot je hectische leven nu, was alles toen veel eenvoudiger en zorgelozer. Ook begin je je ouders steeds beter te begrijpen. Vandaag de dag zou je het dan ook niet meer in je hoofd halen om midden in de nacht nog te gaan zwemmen in het kanaal naast de dancing. Veel te koud en wat zouden de mensen wel van je denken?

15 Laatste technologieën

Ongeveer tien tot vijftien jaar geleden wilde je elke nieuwe gadget hebben die maar op de markt te krijgen was. Vandaag de dag bekijk je op de eerste plaats het kostenplaatje dat een dergelijk gadget met zich meebrengt. Ook worden de mogelijkheden nauwkeurig onder de loep genomen. In veel gevallen zullen dit soort beoordelingen ertoe leiden dat je de aanschaf nog maar even uitstelt. De betreffende gadget is nog behoorlijk duur en bovendien vrij gecompliceerd te bedienen. In je jongere jaren zou je je hand daar echter niet voor om hebben gedraaid en kocht je ieder nieuw gadget zelfs van je laatste spaargeld. 

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…