Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Door deze 3 dingen zal je je kalmer en minder gestrest voelen

Anja
2 min read

Stress nooit aangenaam. Sterker nog: je druk maken over stress levert al stress op. Om die reden zijn er talloze mensen die in een zogeheten stress-spiraal zitten. Zij ervaren stress, worden ongerust over hun gezondheid en bouwen zodoende nog meer stress op. Op een gegeven moment is het vrijwel onmogelijk om tot jezelf te komen en te genieten van het moment. Wij hebben daarom voor jullie 3 dingen op een rijtje gezet die je helpen om je kalmer en minder gestrest te voelen.

1. Uit je emoties

Er is niets die stress meer in de hand werkt dan het opkroppen van emoties. Spreek daarom je gevoelens, gedachten en emoties uit om stress te verminderen. En dan bedoelen we niet dat je meer woede-uitbarstingen of huilbuien moet hebben. Het is juist raadzaam om regelmatig maar gedoceerd je emoties te tonen. Laat merken wanneer je boos, verdrietig, geïrriteerd of bang bent. Praten over je gevoelens lucht verschrikkelijk op en vermindert stress enorm.

2. Ademhalingsoefeningen

Ademhalingsoefeningen worden door veel mensen als zweverig beschouwd. Als je weleens ademhalingsoefeningen hebt geprobeerd, zul je waarschijnlijk moeten bekennen dat ze uiterst werkzaam zijn. Probeer het eens uit.

3. Luister naar muziek

Muziek kan je emoties zeer sterk beïnvloeden. Zo kan muziek agressiviteit opwekken, een brok in je keel toveren, maar ook stress verminderen. Zet een rustige afspeellijst op als je gestrest bent. Zachte jazz of rustgevende popmuziek. Kom er voor jezelf achter welke muziek een rustgevend effect heeft.

 

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…