Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Een gezond seksleven is goed voor je carrière!

Bram
4 min read

Van seks is bekend dat dit je een heleboel voordelen op kan leveren. Maar dat vrijen ook een gunstig effect op je carrière kan hebben, weten de meeste mensen echter niet. Dit wil overigens niet direct zeggen dat je meteen met je superieur n bed moet belanden, maar dat een gezond seksleven een gunstige invloed heeft op je gezondheid en daardoor indirect je werk op een positieve manier beïnvloedt.

Veel seks is een goed salaris

Uit onderzoek is vast komen te staan dat er een duidelijk band kan worden gelegd tussen je seksuele activiteiten en het loon dat je verdient. Personen die wekelijks minimaal 4 keer vrijen, verdienen dan ook beter dan hun collega’s die minder actief zijn op seksueel vlak. Zowel mannen als vrouwen die vaker de liefde bedrijven, zijn gemiddeld immers gezonder en gelukkiger en dus ook vaak extra gemotiveerd, beter in het nemen van beslissingen en verrichten betere prestaties. Juist dit laatste zal zorgen voor een hoger salaris.

Verder zal het hebben van seks ervoor zorgen dat je lichaam een verhoogd niveau van dopamine bevat. Dopamine is een stof die er onder andere voor zorgt dat je een beter inzicht krijgt bij het oplossen van een probleem. Door goed probleemoplossend te kunnen denken, zullen eveneens je prestaties op de werkvloer beter worden.

Beter uitgerust en ontspannen

Iemand die regelmatig seks heeft, zal doorgaans ’s nacht ook beter slapen en zich als gevolg daarvan overdag frisser zijn tijdens het werk. Maar ook het stressniveau zal op een gunstige wijze worden beïnvloed door het van tijd tot tijd hebben van seks. Je gezondheid zal hierdoor beter worden en je zult minder vaak ziek zijn. Vrouwen van middelbare leeftijd voelen zich de dag nadat ze gevreeën hebben bijvoorbeeld dikwijls veel beter dan op een dag na een avond waarop ze geen seks hebben gehad. Seks is dus een prima oplossing als je gestrest bent, je gezonder wilt zijn, je beter wilt voelen en tevens beter wilt presteren op je werk.

Seks houdt je jong

Tijdens een vrijpartij zullen er DHEA-hormonen vrijkomen. Deze hormonen hebben eveneens ook een heleboel voordelen. Zo zullen ze je geheugen verbeteren, je afweersysteem verbeteren, als een antidepressivum dienst kunnen doen, lichaamsweefsels herstellen en je huid gezond houden. Verder kan op geregelde tijden vrijen er voor zorgen dat je geheugen en weerstand verbeteren, eventuele depressies worden verlicht, je langer leeft en dat je er jeugdiger uit blijft zien. Veertigers die minimaal 50 procent meer seks hebben dan hun leeftijdsgenoten zien er tussen de 7 en de 13 jaar jonger uitzien.

Gunstig effect op je lichaamsgewicht

Door seks te hebben verbrandt je een heleboel energie, per dertig minuten gemiddeld wel 150 calorieën. Dus wanneer je wekelijks drie keer een half uur met je lief vrijt, dan verbruikt je lichaam daarbij 450 calorieën. Dit is gelijk aan het aantal calorieën dat je tijdens een half uurtje hardlopen zou verbranden. Wanneer je minder, of helemaal geen, overgewicht hebt, zul je je in de regel ook nog veel beter in je vel voelen en als gevolg daarvan weer beter presteren op de werkvloer.

Geen pijntjes meer

De oxytocine, in de volksmond ook vaak als het liefdeshormoon genoemd, die vrijkomt tijdens het vrijen, zal samen met de endorfine, die tijdens een orgasme vrijkomt, werken als een pijnstiller. Over de duur van het pijnstillend effect is echter weinig bekend. Wel is vast komen te staan dat een dagelijkse vrijpartij kan zorgen voor het uitblijven van zogenaamde kantoormigraine. Dit zal je werkprestaties zeer zeker ten goede komen. 

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…