Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Eerste hulp bij een gezonder leven

Gezond.be
4 min read

Geschreven met input van Vitapharma.

Het is de afgelopen jaren goed duidelijk geworden hoe belangrijk een gezond leven is. Met name in de Westerse landen is de gezondheid echter flink afgenomen. Steeds vaker is er sprake van overgewicht en andere bijbehorende ziektes. Het vervelende is dat dit ziektes zijn die voorkomen hadden kunnen worden door een gezondere levensstijl. Door de coronacrisis zijn we nog eens flink met de neus op de feiten gedrukt. Want juist de mensen met een ongezonde levensstijl werden in veel gevallen het hardst getroffen.

Ben jij jouw huidige levensstijl helemaal beu en wil je echt iets aan jouw gezondheid veranderen? Maar heb je geen idee waar te beginnen? Geen paniek! In dit artikel geven we eerste hulp bij een gezonder leven. Dit allemaal met praktische, eenvoudige tips die door iedereen toegepast kunnen worden.

Leg de juiste basis voor jouw kinderen

Bij de komst van een nieuwe baby ben je waarschijnlijk enorm bezig met het verbeteren van de leefcondities in huis. Je investeert talloze euro’s voor goede verzorgingsproducten van Mustela, de juiste luiers en biologische potjes eten. Toch lijkt er op latere leeftijd vaak snel iets fout te gaan. Kinderen worden te vaak achter een beeldscherm gezet, bewegen te weinig en eten te ongezond. Dit is ergens ook wel te begrijpen. Het leven wordt steeds drukker en daardoor lijkt dit soms de gemakkelijkste weg te zijn.

Bedenk echter goed dat je nu al de basis legt voor de toekomst van je kind. Als je kind nu al overgewicht heeft, dan kan dit op latere leeftijd enorme gevolgen hebben. Maar ook een gezond gewicht hoeft niet te betekenen dat je kind gezond is. Wanneer hij of zij veel te weinig beweegt en ongezond eet, dan is de kans groot dat dit ook op latere leeftijd zo zal blijven. In de toekomst kan dit enorm veel problemen veroorzaken.

Kinderen leren door te zien. Ze nemen jou als voorbeeld. Geef ze dan ook het juiste voorbeeld. Hier hebben ze hun hele leven profijt van.

Vermijd roken en drinken

Dit lijkt misschien vanzelfsprekend, maar wordt nog al te vaak vergeten. We weten uiteraard allemaal dat het slecht is om te roken. Toch wordt drinken vaak gedoogd. Wat kan het kwaad om een wijntje bij het eten te nemen? Incidenteel een keer natuurlijk weinig. Het wordt echter al snel een gewoonte. Iedere avond één of twee drankjes telt al snel aan. Dit zijn onnodige stoffen. Je lichaam kan het slecht verwerken. Daarom is het beter om helemaal niet te drinken en in elk geval niet te roken. Zo geef je je lichaam direct al een flinke gezondheidsboost.

Beweeg voldoende

Te weinig bewegen is iets waar we ons bijna allemaal schuldig aan maken. Gelukkig is dit ook eenvoudig op te lossen. Hierbij hoef je echt niet iedere dag in de sportschool te staan. Enkele kleine aanpassingen zijn al voldoende. Denk bijvoorbeeld aan de trap pakken in plaats van de lift, vaker op de fiets gaan in plaats van de auto of simpelweg vaker te wandelen in de pauzes.

Merk je dat je spieren en gewrichten het toch wat moeilijker hebben nadat je lange tijd weinig hebt bewogen? Ondersteun je lichaam dan met handige producten zoals Biocondil.

Door Gezond.be

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…