Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Elke dag een opgeruimd huis in 8 stappen

Bram
3 min read

Zou jij ook graag elke dag thuiskomen in een mooi opgeruimd huis? Je hoeft heus geen poetsvrouw in dienst te nemen. Volg deze 8 eenvoudige stappen en je huis zal altijd mooi en proper zijn.

Stap 1. Maak elke ochtend je bed op

Het duurt maar 2 minuten en het geeft onmiddellijk een opgeruimde indruk. Maak elke morgen je bed op en begin de dag met goede moed.

Stap 2. Leg een sponsje in je badkamer

Leg een sponsje in de badkamer, zo kan je onmiddellijk het vuil wegvegen als het nodig is.

Stap 3. Geef al je spullen een vaste plaats

Leg je spullen na gebruik meteen weer op de juiste plaats. Het is belangrijk om alle spullen in je huis een vaste plaats te geven. Spullen die je het meeste gebruikt krijgen de makkelijkst bereikbare plaats. Kies voor een functioneel huis. Het is misschien iets minder gedecoreerd, maar veel makkelijker proper te houden.

Stap 4. Doe onmiddellijk de afwas

Doe je afwas onmiddellijk na elke maaltijd. Als je de afwas laat staan zullen etensresten aankoeken waardoor het nog moeilijker wordt.

Stap 5. Ruim kledij op

Kledij ligt vaak her en der verspreid. Gebruik een kapstok om jassen en truien aan te hangen en gebruik een schoenenrek voor je schoenen. Vuile was mag onmiddellijk in de wasmachine en propere was leg je best zo snel mogelijk in de kast.

Stap 6. Ruim elke dag 15 minuten op

Door elke dag 15 minuten te spenderen aan opruimen zal je huis er piekfijn uitzien. Rommel krijgt zo geen kans om op te stapelen. Het is maar een kleine opoffering en je kan elke morgen wakker worden in een proper huis.

Stap 7. Poets je huis één keer per week

Kies een vaste dag waarop het huis gepoetst wordt. Dat hoeft geen hele dag te duren natuurlijk.

Stap 8. Verdeel de taakjes

In elk huis zijn er taakjes. Denk maar aan de afwas, de tafel dekken en afruimen, stofzuigen, de was wegbrengen, kousen sorteren. Noem maar op. Geef iedereen taakjes, ook je kinderen. Ze zullen al van jong af leren om verantwoordelijkheid te dragen en dat is belangrijk. Je hoeft het echt niet allemaal alleen te doen!

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…