Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Eye candy for everyone: de zonnebrillentrends voor deze zomer

Lisa Piotti
3 min read

De eerste warme zonnestralen maken hun intrede en dat betekent maar een ding: de lente is terug in het land. Tijd voor terrasjes & apero’s, warme dagen en lange, gezellige avonden met vrienden. We mogen onze lente- en zomergarderobe weer bovenhalen, en die is niet compleet zonder de perfecte zonnebril. Gelukkig heeft expert in eyecare & -wear Pearle Opticiens voor iedereen wel wat wils. Maak kennis met de hipste brillentrends voor deze lente en zomer!

Phygital

De naam zegt het al: deze trend combineert de fysieke wereld met de digitale wereld. Een groeiende nostalgie naar het tijdperk van de jaren ’70 tot 2000 vermengt zich met een digitale esthetiek en artistieke vrijheid. Metaverse meets streetwear, en dat uit zich in oversized brillen gebaseerd op een sixties retro stijl, met overdreven, golvende vormen en felle kleuren.

Risk taker

Glam krijgt een donker kantje. We omarmen onze sensuele kant, en gaan daarbij geen enkel risico uit de weg. Assertief en eigenzinnig, gedurfd en brutaal sexy, maar met een speelse knipoog; dat karakteriseert een echte risk taker. Denk aan glossy en glam, shiny versus matte, en met speelse, extravagante en onverwachte vormen.

Apéro hour

Deze trend neemt ons mee naar het zuiden van Frankrijk, waar we genieten van een middag nietsdoen onder de warme zomerzon. Simpele maar vreugdevolle ervaringen worden steeds belangrijker, en die zorgeloze way-of-living trekt zich ook door naar onze garderobe. Deze laid-back aesthetic vermengt een romantische, Mediterraanse charme met retro silhouetten: denk aan ronde monturen in natuurlijke kleuren, zoals bruin en goud.

Virtual aquatics

Aquatic meets digital. Het natuurlijke van de waterwereld vermengt zich met het digitale en futuristische van de metaverse, maar wordt tegelijkertijd geïnspireerd door onze groeiende nostalgie naar de stijl van de jaren ’90 en 2000. Hoe dat eruit ziet? Organische en vloeiende vormen, neo tie-dye prints, lichtgevende en regenboogkleurige gradaties en reflectieve details. Een minerale, cyber-tech aesthetic, geïnspireerd op onderwater fauna en flora!

Door Lisa Piotti

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…