Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Geen stress met deze ultieme checklist voor communie- of lentefeest

Lore
5 min read

De lente komt eraan, wat betekent dat ook de eerste communie- of lentefeesten stilaan beginnen te naderen. Sta je dit jaar zelf voor de taak om zo'n feest te organiseren? Dan wil je ongetwijfeld dat alles tot in de puntjes voorbereid is, het is immers een belangrijke mijlpaal in het leven van je kind!

Om je een handje te helpen hebben we samen met Tadaaz.be een checklist voor het perfecte communie- of lentefeest opgesteld. Hieronder vind je een voorsmaakje, de volledige checklist kan je hier downloaden.

Praktische zaken

De meeste praktische zaken zoals een datum, locatie, traiteur, gastenlijst etc. voor het feest heb je nu wellicht wel al geregeld. Moest dat niet het geval zijn, schiet je ongetwijfeld binnenkort in actie. Met de checklist kan je alvast niets vergeten.

Outfit en foto’s

In de meeste kledingwinkels vind je ook al een paar maanden de communie- en lentefeestcollectie terug. Heb jij de perfecte outfit al gescoord? Plan dan alvast een fotoshoot voor foto's voor op de uitnodigingen en bedankjes. Extra tips voor een geslaagde fotoshoot vind je hier.

Op Tadaaz.be vind je heel wat leuke ontwerpen voor uitnodigingen en kaartjes, net als een uitgebreide collectie bedankjes. Door te filteren op kleur en stijl vind je snel een kaartje dat perfect past bij de outfit van je oogappel.

Persoonlijke toets

Of je nu je feest in een feestzaal of thuis houdt… door creatief aan de slag te gaan met je decoratie maak je je feest in één klap heel wat persoonlijker. Wat dacht je van een placemat met een fotocollage, een servetring met naam of een leuke vlaggenlijn in hetzelfde thema van het kaartje?

Niet te vergeten tijdens het feest zelf

Naar het feest zullen ongetwijfeld nog veel andere kinderen komen. Maak er ook voor hen een topdag van door wat randanimatie zoals een springkasteel, een goochelact… te voorzien.

Een bijzondere dag als deze zie je natuurlijk ook graag vastgelegd beeld. Schakel daarom een fotograaf (of een vriend of familielid die handig is met een camera) in om foto's en filmpjes te maken tijdens het feest.

Stel ook samen met je kleine spruit een leuke playlist samen. Rustige muziek voor overdag, wat uitbundigere muziek voor ’s avonds.

Volledige checklist

Bovenstaande zaken in orde gebracht? Geweldig! Het communie- of lentefeest van jouw kind wordt ongetwijfeld top. Bekijk ook nog eens de volledige checklist, zo ben je er zeker van dat je echt niks vergeten bent.

     

Door Lore

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…