Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Geen tickets voor Tomorrowland? Andere TOP activiteiten tijdens de zomer!

Bram
4 min read

Rock Werchter

Rock Werchter wordt in 2016 georganiseerd van donderdag 30 juni tot en met zondag 3 juli. Gedurende een viertal dagen kun je dan in het Festivalpark in Werchter genieten van de beste artiesten op drie verschillende podia. Rock Werchter kenmerkt zich door de programmering die over alle genres heen lijkt te gaan. Het zal je dan ook niet verbazen dat juist Rock Werchter al meerdere keren is bekroond en wordt gezien als een internationale topper. Gedurende de vier festivaldagen genieten festivalgangers uit alle windstreken van artiesten van wereldformaat. Dit jaar treden onder andere op: Paul McCartney, Iggy Pop, Beirut, Foals, Kaiser Chiefs, Red Hot Chili Peppers, Kensington, Skunk Anansie, The Offspring, Rammstein en Ellie Goulding.

Gent Jazz Festival

Op de vijftiende editie van Gent Jazz Festival, op donderdag 7 juli, treden onder andere op Ibrahim Maalouf, het Wout Gooris Trio en Kamasi Washington. Als afsluiter van de dag zal Ibrahim Maalouf een ode brengen aan Oum Kalthoum, een grote Egyptische diva’s terwijl hij wordt bijgestaan door muzikanten van het hoogste niveau, zoals contrabassist Scott Colley en saxofonist Mark Turner. Op het moment dat je dus een liefhebber bent van jazz dan is dit festival in Gent zeker een aanrader. Op verschillende podia kun je daar immers ook genieten van wat minder bekende jazztalenten.

Dour

Het Dour festival, dat dit jaar wordt gehouden van 13 tot en met 17 juli, is in het jaar 1989 is opgericht door Carlo Di Antonio. Tegenwoordig mag dit festival met recht worden beschouwd als de grootste muzikale- en toeristische happening van het Franstalige deel van ons land. De perfecte formule van dit voorname Europese festival is dan ook al 26 jaar niet gewijzigd. Het festival is namelijk niet alleen uniek, maar heeft bovendien een erg uiteenlopend programma, met grote zowel toppers als nieuw talent.

Voor een heleboel liefhebbers van muziek biedt het Dour festival een locatie in het centrum van de Terrils van de Borinage en een uitstekende geoliede organisatie. Naar het festival komen dan ook bezoekers uit heel Europa. Zij kunnen genieten van een vijftal dagen vol liefde en muziek op een verbeterd terrein met acht verschillende podia, een enorme, maar desondanks toch een comfortabele camping en grandioze artiesten. Zo zullen er onder andere optreden: Birdy Nam Nam, Ben Klock, Lefto, Boys Noize, Dave Clarke, Dorian Concept, The Prodigy, La Jungle, Adrian Sherwood en Fat White Family.

TW classic

TW Classic is een festival dat dit jaar wordt georganiseerd op zaterdag 9 juli in het Festivalpark in Werchter is een dagfestival. Dit jaar wordt de vijftiende editie georganiseerd en dat betekent dat er weer groots zal worden uitgepakt. Denk maar eens aan de hoofdacts van bijvoorbeeld Bruce Springsteen and the E Street Band, Lana Del Rey, Lionel Richie, Simply Red, The Van Jets en CC Smugglers. Op het moment dat je dus lekker wilt genieten van topartiesten van wereldformaat dan is dit festival zeker een bezoekje meer dan waard.

Dranouter

In Dranouter wordt dit jaar van 4 augustus tot en met 8 augustus weer het gelijknamige festival gehouden. De organisatie heeft besloten om op de ingeslagen weg door te gaan, dat betekent dat er een eclectisch muzikaal programma ten gehore zal worden gebracht. De optredens zullen worden verzorgd op over meerdere (intieme) plekken in het centrum van het dorp. Voor liefhebbers van een breed scala aan randanimatie en een waaier aan stand met kwalitatieve versnaperingen is dit de place to be. De komende editie zal onder andere kunnen rekenen op de bijdragen van onder andere ZAZ, Tourist LeMC, Tout Va Bien, Söndörgö, Trad Attack, Flying Horseman en Oratnitza.

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…