Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Gelukkige mensen drinken Gin Tonic

Olivier
3 min read

Van mensen die Gin Tonic drinken wordt gezegd dat zij gelukkiger zijn dan personen die de voorkeur geven aan andere alcoholhoudende versnaperingen. Waarom je je gelukkig gaat voelen als je juist voor het drinken van Gin Tonic kiest, leggen we je dan ook graag uit. De basis voor gin is een drankje dat bedacht is door de arts Franciscus Sylvius bedacht. Hij creëerde namelijk de jenever die verder werd ontwikkeld tot het drankje gin. Door gin met tonic te mixen krijg je zogenaamde Gin Tonic. Door dit drankje te drinken ben je, tenminste een beetje, gezond bezig. Van het drinken van Gin Tonic wordt je dan ook vaak erg gelukkig, en niet alleen door de werking van de alcohol die het drankje bevat.

Voorkomen van ziektes

Zo zal Gin Tonic bijvoorbeeld helpen om malaria tegen te gaan. De kinine in de Tonic smaakt echter zo bitter dat een mix met Gin de smaak zeker ten goede zal komen. Wanneer je bovendien nog wat limoen aan de Gin Tonic toevoegt, zal de kans op scheurbuik eveneens uit worden gebannen. De decoratie van je glas in Gin Tonic heeft dus ook nog een nuttige functie, al komt scheurbuik vandaag de dag niet veel meer voor in de westerse wereld.

De jeneverbes, dat als belangrijkste ingrediënt van gin kan worden beschouwd, is een prima infectieremmer. Ook zullen stoffen in deze bessen nierfalen en longproblemen helpen voorkomen. Verder kan het drinken van een Gin Tonic helpen bij een zware hoest, en je menstruatie op gang brengen als je overtijd (maar niet in verwachting) bent.

Op gang brengen van de spijvertering

De kruiden die toe worden gevoegd om de gin zijn typische smaak te geven, zullen de productie van maagzuur stimuleren en daarmee dus ook je spijsvertering op gang brengen. Na het drinken van Gin Tonic zul je dan ook vaker naar het toilet moeten. Dit kan voor veel oplichting zorgen, zeker als je te kampen hebt met een opgeblazen gevoel. Bovendien zullen de afvalstoffen in je lichaam op deze manier gemakkelijk af worden gevoerd. Gin tonic wordt om die reden ook soms als een detoxdrankje beschouwd.

Voorkomen van gewrichtsproblemen

Een bestanddeel in gin weet klachten die te wijten zijn aan chronische gewrichtspijn, jicht en artritis te verlichten. Er zijn dan ook mensen die in gin geweekte rozijnen eten om zo op homeopathische wijzen dergelijke klachten te lijf te gaan.

Een jeugdiger uitstraling

De jeneverbessen die voor de bereiding van gin worden gebruikt, stimuleren de celdeling in de huidlaag die direct onder je opperhuid is gelegen. Als gevolg hiervan zullen de dode cellen van je huid eerder worden vervangen door nieuwe zodat je een strakkere, zachtere en meer elastische huid krijgt.  

Goede geest in een goed lichaam

Door het zo nu en dan drinken van een glas Gin Tonic zal je lichaam er dus goed uit gaan zien en in een uitstekende conditie blijven. Aangezien je geest sterk samenhangt met de conditie van je lichaam kan dan ook worden gesteld dat het drinken van dit drankje je gelukkiger maakt. Wanneer je lichaam immers in goede staat verkeerd zul je je ook mentaal vaak veel beter voelen. Om te vieren dat je zo goed in je vel zit, mag je dus best een glaasje Gin Tonic drinken. Uiteraard dien je altijd voorzichtig om te gaan met alcoholhoudende drank en deze dan ook met mate te drinken.  

Door Olivier

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…