Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Gezonde inspiratie voor het weekend: 3 recepten uit ‘Limonade’ van The Holy Kauw Company + win 3 exemplaren

Gezond.be
6 min read

Weet jij – alweer – niet wat te doen dit weekend? Wij redden je met veel plezier uit de nood, door elke week een ‘gezond’ boek voor te stellen. Deze week delen we drie recepten uit ‘Limonade’ van The Holy Kauw Company. Als je nog inspiratie wil, hebben we trouwens goed nieuws, want wij mogen drie exemplaren van het boek wegschenken. Laat het weekend maar beginnen!

Nimosa

Benodigdheden voor zes glazen

  • 450 ml versgeperst sinaasappelsap, gezeefd
  • 450 ml Sprite

Bereidingswijze

  1. Simpeler kan het niet: meng in een karaf en verdeel over de glazen.
  2. Je kunt het drankje garneren met eetbare bloemen voor een extra zomerse touch.

Rhubarberry

Benodigdheden voor één liter

  • 350 g rabarber, in smalle stukjes
  • 350 g frambozen
  • 250 g rietsuiker
  • 120 ml honing
  • 250 ml appelciderazijn
  • 1 el rozenwater
  • bruiswater
  • ijsblokjes

Bereidingswijze

  1. Doe de rabarber en frambozen in een grote pot die goed afgesloten kan worden. Doe de suiker erbij en kneus de frambozen met een houten lepel.
  2. Sluit de pot af en zet twee dagen in de koelkast. Schud regelmatig zodat de suiker goed oplost. Giet de siroop na twee dagen door een zeef. Druk het vruchtvlees goed aan zodat je alle siroop erdoor krijgt. Doe de siroop terug in de pot en voeg de honing, azijn en rozenwater toe. Zet de shrub terug in de koelkast en laat tenminste zes dagen staan. Schud de siroop nog een keer goed door voor gebruik.
  3. Schenk siroop naar smaak in een glas en vul af met bruiswater.

Agua de Sandia

Benodigdheden voor zes glazen

  • Vruchtvlees van één kleine watermeloen, in blokjes
  • 100 ml citroensap
  • 2 el bruine suiker
  • 6 zwarte olijven
  • 6 cocktailprikkers
  • crushed ice

Bereidingswijze

  1. Los de suiker op in het citroensap. Doe het sap in de blender en voeg er een kwart van de meloenblokjes aan toe. Pureer en voeg weer een kwart meloenblokjes toe. Ga zo door tot alle meloen is gepureerd tot een gladde massa. Giet door een zeef en wrijf met de achterkant van een soeplepel net zolang tot alleen de pulp over is. Gooit die weg en laat het sap goed koud worden in de koelkast.
  2. Verdeel voor het serveren wat crushed ice over de glazen en schenk hier de Agua de Sandia over.
  3. Doe aan elke prikker een zwarte olijf en maak hiermee het drankje af.

Win 3 exemplaren van ‘Limonade’

Heb jij grote dorst gekregen van deze drie recepten en ben je benieuwd naar meer? Dan hebben wij goed nieuws voor je, want wij mogen van uitgeverij Snor drie exemplaren van het boek wegschenken. Wat je moet doen om er binnenkort eentje op je boekenplank te kunnen plaatsen? Vul hieronder je gegevens in en beantwoord de schiftingsvraag.

Door Gezond.be

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…