scrollTop top

Herken de emoties die je slaap verstoren

Herken de emoties die je slaap verstoren

Een slaaptekort kan een domper zijn op je humeur. Je bent constant moe en raakt sneller gefrustreerd. Geen energie, hoofdpijn en stress, het zijn allemaal vervelende kwaaltjes die te weinig slaap met zich meebrengen.

Zowel fysieke als mentale oorzaken

Maar hoe komt het nu toch dat je zo slecht slaapt? Is het toevallig of zit er toch meer achter?

Slecht slapen is wel degelijk een teken dat je met iets zit. Het is je lichaam dat je laat weten dat er iets niet klopt. Dat kan gaan over fysieke pijn die je voelt, maar ook stress op het werk kan slaapproblemen met zich meebrengen. Angst of andere negatieve gevoelens zijn in de meeste gevallen (een deel van) de oorzaak.

Slecht slapen is echter niet altijd het gevolg van iets negatiefs. Ook na een leuke, drukke dag kan je ’s nachts slecht slapen. Dan is het alsof je brein maar niet wil zwijgen. Zelfs kleine dingen als de temperatuur in je slaapkamer kunnen invloed hebben op je slaappatroon.

Slaapproblemen verhelpen

Gelukkig kunnen slaapproblemen in de meeste gevallen wel verholpen worden. Er zijn verschillende technieken die je kan toepassen om tot rust te komen, maar ook medicatie of zelfs een aanpassing van je eetgewoonten kunnen al een stuk helpen.

Om het probleem op te lossen, moet je echter eerst een idee hebben van wat het probleem precies is. Stel jezelf eens de vraag hoe je je dagelijks voelt en wat er nu precies misloopt. Vanaf dat je dat weet, kan je langsgaan bij je huisarts om erover te praten en te zien wat voor jou de beste oplossing kan zijn.

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  527.053.691
 • Aantal
  doden
  6.282.112
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  4.147.568
 • Aantal
  doden
  31.727

Schrijf je in op “Gezond Vandaag” en ontvang de beste artikels dagelijks in je mailbox!