Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Hoe vaak maak je je make upkwasten schoon?

Bram
3 min read

Als je je opmaakt dan is het van groot belang dat je ook je make upkwasten goed onderhoudt. Bij een deugdelijk onderhoud van deze kwasten hoort echter ook een regelmatige en juiste reiniging. Er spelen echter een aantal verschillende factoren een belangrijke rol bij de bepaling van de frequentie waarmee je je make upkwasten schoon dient te maken. Hierbij kun je onder andere denken aan de mate waarin je de kwasten gebruikt, de plaats waar je je kwasten bewaart, en of je dikwijls andere kleuren make-up gebruikt.

Waarom je make upkwasten schoonmaken?

Door regelmatig je make upkwasten schoon te maken zul je niet alleen op een mooie, maar in het bijzonder ook op hygiënische, manier je make-up aan kunnen brengen. Niemand zit er immers op te wachten dat er (opgedroogde) make-upresten of zelfs bacteriën op je juist schoongemaakte huid belanden. Mooie- en verzorgde make up vereist namelijk ook een hygiënische werkwijze.

Hoe maak je make upkwasten schoon? 

Voor het schoonmaken van make upkwasten kun je gebruikmaken van een speciale brush cleaner, maar eveneens water en (baby)shampoo gebruiken om make-upresten en ander vuil van de haartjes te verwijderen. Door visagisten wordt in veel gevallen eveneens gebruikgemaakt van alcohol om de make upkwasten te desinfecteren. Wanneer je je kwasten met behulp van zogenaamde huis-tuin-en-keukenmiddeltjes schoon wilt maken dan kun je een combinatie gebruiken van olijfolie (deze heeft een verzorgende werking) en afwasmiddel (als sterke verwijderaar van vuil).

Hoe vaak maak je je make upkwasten schoon? 

Bij voorkeur maak je je kwasten na elke make-up beurt je vluchtig schoon. Daarna is een wekelijkse grondige reinigingsbeurt absoluut aan te bevelen. Hierbij dien je echter wel rekening te houden met de wijze waarop je je kwasten opbergt. Wanneer je bijvoorbeeld een foundationkwast net hebt gebruikt, is het niet verstandig om deze open in een vochtige badkamer achter te laten. In dat geval zal dit namelijk een ideale plaats zijn voor bacteriën om zich te nestelen en te vermenigvuldigen.  

Tips voor het schoonmaken van make upkwasten

Bij het schoonmaken van make upkwasten kun je het beste lauwwarm water gebruiken omdat te heet water de kwaliteit van de kwasten zal verminderen. Verder is het van groot belang dat je enkel de haartjes van de kwasten reinigt en dat de (houten) kwast niet te vochtig wordt. Op die manier blijft de bindende lijm namelijk zo sterk mogelijk. Bij het reinigen dien je bovendien niet te veel druk uit te oefenen op de haartjes duwen. Je dient de haartjes schoon te maken door voorzichtig in richting op te strijken. De haartjes van de make upkwasten mogen hier uiteraard niet bij beschadigd raken. Na het schoonmaken kun je de kwasten het beste plat op een handdoek of een stuk keukenpapier laten drogen. Alleen op die manier zullen de haartjes in de juiste richting blijven staan. 

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…