Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Houd wespen op afstand met deze tips!

Milan
2 min read

Een groot nadeel van de zomer is de aanwezigheid van wespen. Ze komen af op alles wat zoet is en wanneer ze je steken kan dit behoorlijk pijnlijk zijn. Hoe houd je deze geelzwarte insecten nu op afstand? Hieronder 8 tips om wespen op afstand te houden!

Kruidnagel

Snij een citroen in partjes en druk daar vervolgens één of meerdere kruidnagels in. Zet dit op een schoteltje bij je in de buurt. De geur van deze creatie zal de wespen op afstand houden en het ruikt ook nog eens lekker!

Koper

Wespen walgen van kopergeur. Zet dus koperen voorwerpen in de tuin neer om de wespen op afstand te houden. Het kan ook helpen om koperen muntjes op de tafel te leggen. De kleur en de weerkaatsing van het licht zullen ervoor zorgen dat de wespen niet in de buurt komen.

Koffiepoeder

Verbrandt wat koffiepoeder en leg het in een bakje. De geur die zich verspreidt door je huis is onaangenaam voor wespen en zal deze op afstand houden.

Wierook

Een andere geur waar wespen ‘allergisch’ voor zijn is de geur van wierook. Steek wat stokjes aan in je huis en in de tuin en je zult geen last van wespen hebben.

Geurkaarsen

Geen fan van wierook? Geurkaarsen hebben hetzelfde effect en zijn dus een goed alternatief. Je kunt ook een vuurkorf in de tuin aansteken. De rook zal de wespen verjagen.

Ammoniak

Wespen hebben een hekel aan ammoniak. Vul een bakje met ammoniak gemengd met water en de wespen zullen uit de buurt blijven.

IJs

Hand een zak met bevroren water of bijvoorbeeld ijsklontjes op in de tuin. De schittering van de zon in het ijs zal de wespen afschrikken.

Namaak wespennest

Wespen houden niet van concurrentie. Je kunt online of bij het tuincentrum een namaak wespennest aanschaffen. Wanneer je deze ophangt zullen andere wespenkolonies zich niet bij jou vestigen.

Door Milan

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…