Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Irritante dingen die zussen wel eens bij elkaar doen

Bram
4 min read

Zussen doen vaak dingen samen en kunnen uren met elkaar giechelen en lachen. Maar soms kan een zus ook behoorlijk irritant zijn. Denk maar eens aan de momenten dat ze ongevraagd wat kleding uit je kast leent. Pas als ze een post op social media doet, merk je dat je juist dat kledingsstuk moet missen op het feest komend weekend. Bovendien ontvangt je zus allerlei complimentjes over de goede kledingsmaak die ze heeft. De kans dat je deze kleding ooit nog terugziet is om die reden dan ook bijna nihil te noemen. 

1. Ongevraagd lenen

Niet alleen je kledingkast dient in een brandkast te worden veranderd als je niet meer wilt dat je zus je spullen ongevraagd leent. Er zijn namelijk een heleboel spullen die zonder dat je het eerst is gevraagd van je kamertje verdwijnen. Een lange zoektocht naar deze verdwijningen is echter niet nodig. Je hoeft alleen maar de kamer van je zus door te spitten om een groot aantal van je persoonlijke eigendommen weer terug te vinden.

2. Genante gebeurtenissen openbaren

Samen met je zus heb je vast heel veel meegemaakt. Het zal je dan ook niet verbazen als je zus, vaak op de meest onverwachte en uiterst genante momenten, iets over je onthult dat je eigenlijk zelf het liefst zo snel mogelijk weer wilde vergeten. Het kan zomaar vanuit het niets gebeuren dat je zus de meest vreselijke momenten uit je leven openbaar maakt. Dit is enorm irritant, maar nog erger is het dat je zus over een heleboel informatie beschikt die ze tegen je zou kunnen gebruiken. De gedachte dat ze deze informatie over jou ook daadwerkelijk met andere zal delen, hangt dan ook voortdurend als een zwaard van Damocles boven je hoofd.

Je zus zal ook samen met een goede vriend(in) van je samen gaan spannen. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn als er een anekdote wordt verteld, door je lief of een vriendin, waar je er niet op je voordeligst wordt neergezet. Je zus weet dan vast en zeker nog wel een ander moment te noemen waarop je nog slechter uit de bus kwam. Stilletjes hopen dat er iemand jouw kant kiest, is tevergeefse moeite.

3. Dat wil je zus ook

Je zus ziet je vaak als een voorbeeld en wil dat op een heleboel manieren graag laten zien. Tot je grote ergernis zal je zus dan ook direct naar de winkel rennen om net zulke schoenen te kopen als je nieuwe aanwinst die je vol trots aan haar hebt laten zien. Maar ook nieuwe kleding, en zelfs kersverse hobby’s, worden meteen ook door je zus toegeëigend. Alles wat je hebt, of doet, wil je zus immers ook. Soms lijkt het wel alsof je niets meer voor jezelf mag hebben. Erg irritant natuurlijk. 

4. Oude koeien uit de sloot halen

Je dient nog altijd op je hoede te zijn omdat je zus nog steeds naar je moeder kan gaan en je kan verraden als je wat uitgespookt hebt in je kinderjaren. Dit deed ze namelijk ook al toen jullie nog klein waren. Zelfs als je inmiddels op jezelf bent gaan wonen, kan je moeder je nog een reprimande geven over iets dat je wat hebt uitgehaald dat de goedkeuring van je ouders niet kan wegdragen. Het is buitengewoon irritant dat je zus dit nog steeds gaan klikken als ze het te weten is gekomen.

5. Je zus ziet elke verandering

Het zal je zus zeker meteen opvallen als er iets aan je is veranderd. Het maakt daarbij geen verschil of dit nu nieuwe kleding, een nieuw kapsel of een vreselijke pukkel op je kin is. Hoe je een dergelijke verandering ook probeert te verbergen. Je zus heeft het direct in de gaten en zal je dat, vaak op een luidruchtige en irritante manier, laten weten.

6. Irritatie als levenswerk

Soms lijkt het wel alsof je zus er haar levenswerk van wil maken om je te irriteren. Steeds als ze zich lijkt te vervelen, ben je immers haar favoriete doelwit. Maar desondanks zal je zus  altijd een speciaal plekje in je hart bewonen. Zeker als je je bedenkt dat je zelf ook behoorlijk irritant naar haar toe kunt zijn. 

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…