scrollTop top

Is flexibiliteit de basis voor gezondheid?

Is flexibiliteit de basis voor gezondheid?

Geschreven met input van Overstappen.nl

Flexibiliteit in de breedste zin van het woord kan bijdragen aan een goede gezondheid. Denk bijvoorbeeld aan flexibiliteit in je sociale leven; door je flexibel op te stellen naar anderen ervaar je vaak minder stress. Er komen door een flexibele houding minder conflictsituaties voor, die deze stress kunnen veroorzaken. Vanzelfsprekend kent ook flexibiliteit een grens. Zorg dat er voldoende ruimte in je agenda over is voor ontspanning in andere vormen. Denk aan sporten, een boek lezen, enzovoorts. Er zijn meer vormen van flexibiliteit die invloed hebben op je gezondheid. Denk bijvoorbeeld ook aan flexibiliteit in de vorm van een restitutiepolis. Zorgverzekeringen vergelijken helpt je een polis te vinden die past bij jouw behoeftes. 

Werking van een restitutiepolis in de zorg 
Wanneer je een online zorgvergelijker gebruikt voor het vergelijken van de verzekeringen bij verschillende verzekeraars, kom je de term restitutiepolis al snel tegen. Deze polis is bedoeld voor mensen die vrij en flexibel willen zijn in het kiezen van hun zorgverlener. Mogelijk wil je voor de behandeling van een aandoening naar een specifieke, zelf geselecteerde arts of medisch specialist omdat je daar goede verhalen over hebt gehoord. Het is in zo’n geval heel vervelend, wanneer de verzekeraar kosten gemaakt bij deze arts of specialist niet dekt. Er zijn verschillende verzekeraars waar je kunt kiezen uit slechts een beperkt aantal zorgverleners. Met een restitutiepolis heb je van die beperking geen last. 

Beoordeel zorgverleners bij afsluiten zorgverzekering 
Vaak kun je op de website van een verzekeraar of in de polis van de zorgverzekering zelf meer informatie vinden over de zorgverleners waarvan geboden zorg gedekt wordt. Bekijk zo’n overzicht altijd voorafgaand aan het afsluiten van een verzekering, wanneer je niet kiest voor de flexibele restitutiepolis. 

Zorgverzekering in de basis heel flexibel 
In de basis is een zorgverzekering heel flexibel. Je hebt jaarlijks de mogelijkheid om van verzekeraar te wisselen, om bijvoorbeeld aanvullende verzekeringen af te sluiten of weer op te zeggen, enzovoorts. Zo kun je voorafgaand aan een nieuw jaar een verzekeringspakket samenstellen die naadloos aansluit op de behoeftes die je voor het komende jaar verwacht te hebben. Verwacht je een lang revalidatieproces na een ingrijpende operatie? In dat geval kan het heel plezierig zijn, wanneer de behandelingen bij de fysiotherapeut gedekt zijn. Met een aanvullende verzekering laat je de dekking voor het komende jaar aansluiten op de zorgbehoefte die je op dat moment verwacht te hebben. 


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  267.004.039
 • Aantal
  doden
  5.270.579
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  1.879.784
 • Aantal
  doden
  27.360

Schrijf je in op “Gezond Vandaag” en ontvang de beste artikels dagelijks in je mailbox!