Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Is je ringvinger langer dan je wijsvinger, dan ben je uniek!

Olivier
4 min read

Veel mensen schijnen bij een ontmoeting met onbekenden als eerste naar hun handen. De reden kan niet alleen worden gezocht in de esthetische belangstelling, maar eveneens in de gedachte dat handen meer kunnen vertellen over de persoon die je tegenover je hebt staan.

Lengte van je ringvinger en je wijsvinger

De lengte van de wijsvinger en die van de ringvinger is echter van het meeste belang hierbij. Bij een man is zijn ringvinger in de regel langer dan zijn wijsvinger. Een vrouw heeft daarentegen vaak even lange vingers, of is een wijsvinger die langer is dan de ringvinger. Dit betekent overigens niet dat er geen mannen zijn met een langere wijsvinger en vrouwen met een langere ringvinger.

De lengte van de vingers heeft immers alles te maken met het evenwicht tussen de hormonen testosteron en oestrogeen in de baarmoeder. Uit onderzoek is vast komen te staan dat hoe groter het verschil in de lengte van de ring- en de wijsvinger, waarbij de ringvinger dan wel in het voordeel is, hoe groter de menselijke geslachtsdelen zijn geschapen. Dit verband zal er overigens niet altijd zijn, maar volgens deskundigen toch zeker duidelijk waar te nemen. Vrouwen met een langere ringvinger ten opzichte van hun wijsvinger zijn echter een zeldzaamheid.

Vrouwen met een langere ringvinger

Wanneer een vrouw een langere ringvinger heeft, in vergelijking tot haar wijsvinger, dan is zij vaker dan gemiddeld werkzaam in een technisch beroep, in de IT-sector en in ambachtelijke beroepen, zoals als loodgieter of als schilder. Deze vrouwen zijn eerder geneigd tot het vertonen van mannelijk gedrag. Hierbij kun je denken aan dominant- of zelfverzekerd gedrag.

Vrouwen met een langere ringvinger waren al als jong kind snel afgeleid. Ze gedroegen zich dan onrustig, of zelfs hyperactief. Deze vrouwen zijn bovendien dikwijls minder sociaal vaardig. In het bijzonder bij meisjes zal het verband met een langere ringvinger duidelijk merkbaar zijn. In tegenstelling tot hun seksegenoten zijn zij dikwijls op zoek naar spannende en avontuurlijke situaties, maar zijn ze eveneens ongeremd en vervelen zij zich sneller dan anderen. Vrouwen met een langere ringvinger zullen bovendien met sport eerder geneigd zijn om meer en intensiever te gaan trainen.

Indien een vrouw sneller jaloers is op een vrouwelijke rivale die er, in haar ogen, aantrekkelijker uitziet, dan heb je eveneens vaak te maken met een lengte verschil tussen de ring- en wijsvinger. Ook in dit geval in het voordeel van de ringvinger. Onder vrouwen met een langere ringvinger komen beduidend meer lesbiennes en linkshandigen voor.

Mannen met een langere ringvinger

Mannen waarbij de ringvinger langer is dan hun wijsvinger werken echter vaker in beroepen die lichamelijk zwaar zijn, bijvoorbeeld in de bouwsector. Deze mannen zijn over het algemeen vrij ontspannen, en minder snel emotioneel, maar wel eerder assertief en agressief. Daarnaast zijn mannen met een langere ringvinger meer coöperatief en vertrouwen ze anderen tamelijk snel. Een man met een langere ringvinger is in de regel vruchtbaarder doordat zijn lichaam een hogere concentratie spermacellen aanmaakt. Deze man is daardoor in staat om meer nakomeling voort te brengen.

Geen regel zonder uitzonderingen

In een heleboel gevallen zal de regel worden bevestigd door de uitzondering. Dit geldt ook als er wordt gesproken over de lengte van de ringvinger ten aanzien van de wijsvinger van een persoon. Wanneer je dus een lange ringvinger hebt, dan wil dat nog niet altijd zeggen dat je uitblinkt in de eerder genoemde zaken. De kans op een dergelijk succes is echter wel aanzienlijk groter dan wanneer je ringvinger in verhouding kort is dan je wijsvinger. Op het moment dat je een langere ringvinger hebt dan kun je echter wel met zekerheid stellen dat je uniek bent.

Door Olivier

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…