Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Kom deze paasvakantie tot rust op de betoverende Waddeneilanden

Gezond.be
4 min read

Moeten jouw batterijen dringend nog eens opgeladen worden? De Nederlandse Waddeneilanden zijn daar de ideale uitvalsbasis voor. Ze hebben de meeste zonuren van Nederland, barsten van de gezellige dorpjes en verleiden jong en oud met hun uitgestrekte stranden. Van yogaposes oefenen op Vlieland tot uitjes met de hele familie naar Ameland. Ontdek samen met WestCord Hotels de Waddeneilanden.

Yoga op Vlieland

Vlieland is de locatie bij uitstek om dagenlang te ontspannen, mediteren en jezelf te verwonderen aan de prachtige vergezichten over de Noordzee. Het autoluwe Waddeneiland heeft één dorpje en bestaat voor de rest uit puur natuur. Ver weg van de woelige wereld wacht een unieke oase van weldadige rust. En wie rust zegt, zegt yoga.

Tijdens de yogaweekenden maakt Strandhotel Seeduyn het daarom mogelijk om de spanningen in je lichaam los te laten met uitzicht op de zacht wiebelende duinen en het uitgestrekte zandstrand. Elk yogaweekend heeft zijn eigen docent die een unieke invulling geeft aan de sessies. Je start op vrijdagavond, vervolgt op zaterdag en sluit af op zondagochtend. Laat tijdens deze vier yoga workshops van 90 minuten alle zorgen van je afglijden onder het rustgevende ruisen van de zee. 

Romantisch Terschelling

Ook liefhebbers van de betere gastronomie komen op de Waddeneilanden aan hun trekken. WestCord Hotel Schylge laat met Restaurant op West het hart van menig foodie sneller slaan. Naast het mooiste uitzicht over de haven en de Waddenzee, en tal van luxueuze extra’s zoals een sauna, zwembad en schoonheidssalon, biedt het hotel namelijk een heerlijke, klassieke Franse keuken. Perfect voor koppels die culinair willen dineren en genieten van uitzonderlijke wijnen.

Hoewel de liefde door de maag gaat, lonkt na het avondeten vast ook een romantische wandeling langs de haven, over het strand of door de bossen. Terschelling heeft ook de allermooiste plek om naar de sterren te kijken. Bovenop de duintoppen van De Boschplaat, één van de grootste Europese beschermde natuurreservaten, ontvouwt zich een heldere sterrenhemel. Romantiek ten top!

Family time op Ameland

WestCord Hotel Noordsee tussen het dorpje Nes en het Noordzeestrand vormt dan weer de ideale uitvalsbasis voor een onvergetelijke familievakantie op Ameland. Hier wacht een eiland vol natuur, rust en ruimte. Gezellige dorpen met knusse winkels zijn de perfecte afwisseling op boottochten, strand- en schelpenexcursies, natuurbelevingstochten en waddenexcursies. Of waarom zelfs geen heuse safaritocht of nachtelijke vuurtorenexcursie waarbij de schoonheid van Ameland in het donker helemaal tot zijn recht komt? Vanaf het hotel beginnen diverse fiets- en wandelroutes om het Waddeneiland in al zijn glorie te ontdekken en op slechts vijf minuten wandelen begint de gezellige drukte van het dorpje Nes.

Waar je ook op vakantie gaat, de Nederlandse eilanden in de Noordzee winnen je dit voorjaar stuk voor stuk voor zich met hun authentieke charme. Tegen de tijd dat jouw eiland aan de horizon verschijnt ben jij de sleur van alledag allang vergeten. Adem de frisse zeelucht in, voel de zon op je gezicht en proef van het allerbeste dat het eilandleven te bieden heeft. 

Door Gezond.be

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…