Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Lekker en origineel: pakje van ananas en zalm op de BBQ

3 min read

Het is weer mooi weer en als je door de straten wandelt, ruikt het regelmatig naar BBQ. Maak jij vaak dezelfde dingen klaar wanneer je barbecuet? Wil jij graag eens verrassend uit de hoek komen? Wat dacht je van ananas op de BBQ? Hieronder delen we een heerlijk recept met ananas en zalm van onze voedingsexperte Hella Van Laer. Tip: je kan deze ‘pakjes’ serveren met krieltjes of een fris slaatje.

Ingrediënten (voor 4 personen)

2 ananassen

4 zalmfilets

2 limoenen

Bereiding

Zorg ervoor dat je vier mooi plakken ananas hebt. Snijd daarom eerst de boven -en onderkant van de ananas, daarna de zijkanten. Leg het vruchtvlees van de ananas opzij, want dat heb je niet nodig, en snijd de limoenen in fijne schijfjes.

Maak nu pakjes. Neem een ananasschil en leg er een zalmfilet op. Leg wat limoenschijfjes op de zalm en bedek met een andere ananasschil.

Bind de pakjes goed vast met een nat keukentouw. Laat de pakjes eerst minstens een uur rusten. Laat ze daarna nog ongeveer een kwartier garen op de BBQ. Draai na zeven minuten de pakjes eens om.

Bovenstaande tekst komt uit het nieuwste boek ‘Wat eten we vanavond? 2’, dat Hella samen met haar collega’s van Gezonde Drukte schreef. Je vindt in het boek allerlei tips terug om vers en gezond te koken voor het hele gezin op drukke dagen. Er staan ook een heleboel eenvoudige, lekkere en gezonde recepten in.

Bekijk ook eens Hella’s site en blog Gezonde Drukte.

Hella Van Laer
Door Hella Van Laer
Gezondheid

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…