Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

De lekkerste wafels maak je op grootmoeders wijze!

Camille
3 min read

Wafels worden steeds populairder. We eten ze steeds vaker als ontbijt, tussendoortje, lunch of als uitgebreid dessert. Wafels zijn heerlijke creaties die je een heerlijk warm en gevuld gevoel kunnen bieden. Natuurlijk smaakt geen enkele wafel zo heerlijk als een Belgische wafel. Er zijn twee populaire Belgische wafels die over de hele wereld bekendheid hebben gekregen: de Luikse wafel en de Brusselse wafel.

Deze wafels kom je overal tegen in België en worden vaak gebruikt in allerlei mooie en smaakvolle desserts en geserveerd met verschillende toppings en lekkernijen die dit gerecht nog lekkerder maken. Deze wafels zijn perfect om te maken als je kleinkinderen langs komen of bij een andere gezellige bijeenkomst. Deze wafels kunnen zowel warm als koud gegeten worden, maar de meeste mensen geven toch de voorkeur aan warm.

De lekkerste Luikse wafel maak je zo

De Luikse wafel kenmerkt zichzelf door zijn dikkere en rondere vorm in vergelijking met de Brusselse wafel. Daarnaast is de Luikse wafel gevuld met kristallen van suiker en zijn de vierkante patronen in de wafel groter als die van een Brusselse wafel. Voor een Luikse wafel heb je het volgende nodig: 110 gram boter, 40 gram suiker, 80 gram vanillesuiker, 1 ei, 4 eetlepels melk, 250 gram zelfrijzend bakmeel, 100 gram bruine kandijsuiker en 1 eetlepel olie. Als eerste ga je de boter, suiker en vanillesuiker door elkaar roeren met wat zout. Daarna voeg je de melk en de eieren toe en ga je door met roeren. Pak er nu een kom bij en zeef het bakmeel erboven.

Voeg het bakmeel steeds een beetje meer bij het botermengsel en kneed dit samen met kandijsuiker om bolletjes van deeg te maken. Nu ga je het wafelijzer invetten en klaar maken voor gebruik. Doe een deegbolletje eronder en bak de wafel voor 1½ minuut. Nu heb je een heerlijke Luikse wafel voor je.

De lekkerste Brusselse wafel maak je zo

Brussel is een echte wafelstad! Overal waar je komt ruik je deze heerlijke creaties. Brusselse wafels zijn in tegenstelling tot de Luikse wafels rechthoekig, luchtiger en iets minder dik. De patronen in de wafel zijn kleiner wat voor een andere uitstraling zorgt. Brusselse wafels zijn uitermate geschikt om te beleggen met allerlei heerlijke ingrediënten. De volgende ingrediënten en hoeveelheden heb je nodig bij Brusselse wafels: 125 gram bloem, 50 gram zachte boter, 65 gram suiker, 1 ei, een beetje zout, 1 zakje vanillesuiker, en een halve theelepel citroenrasp.

Je begint door een mengsel te maken van ei, boter, suiker, zout, citroenrasp en vanillesuiker. Kneed dit mengsel met de handen totdat je een soepel deeg hebt. Nu kun je kleine bolletjes maken en deze op een ingevet wafelijzer leggen. Bak de wafels voor 3 minuten langs beide kanten en leg de wafels op een bord. Nu kun je de wafels beleggen met allerlei soorten ingrediënten zoals  fruit, slagroom, ijs en chocoladesaus.

Alles wat je nodig hebt voor heerlijke wafels

Met deze twee recepten kun je twee heerlijke wafels maken die je een heerlijke smaaksensatie kunnen bieden en waar je creativiteit op los kan gaan. Deze wafels kunnen worden belegd met heerlijke ingrediënten. Op deze manier kun je jouw eigen unieke wafels creëren en ze zo mooie en creatief maken als je zelf wilt. Deze wafels zijn de absolute top als het op lekkere wafels aankomt en zullen zowel kinderen als volwassenen een prachtige visuele ervaring en smaakervaring bieden.

Door Camille

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…