Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Meer dan de helft van de Vlamingen kruipt altijd samen met partner in bed

Sien Vanneste
2 min read

Uit onderzoek van slaapspecialist Swiss Sense bij 1.000 respondenten blijkt dat 54% van de Vlamingen het belangrijk vindt om samen te gaan slapen met zijn of haar partner. Daarnaast slaapt 88% in hetzelfde bed, terwijl 10% apart slaapt.

Waarom we zo vaak samen met onze partner gaan slapen, heeft verschillende redenen. Zo willen we graag nog wat bijpraten en knuffelen, dat geldt voor bijna 70%, en is zelfs nog iets sterker bij mannen dan vrouwen. Ook vrijen wordt door 20% aangehaald, terwijl 19% zich graag opwarmt aan zijn of haar partner voor het slapengaan.

De respondenten die niet samen gaan slapen, halen een ander slaapritme aan als reden. Ook het nodig hebben van meer of minder slaap zorgt ervoor dat we op een ander moment ons bed opzoeken dan onze partner.

Met ruzie gaan slapen?

Daarnaast gaat 45% van de koppels nooit met ruzie slapen. Zo’n 30% praat een discussie uit voor ze in bed stappen, terwijl 16% het liever bijlegt tussen de lakens. 35% geeft er dan weer de voorkeur aan er eerst een nachtje over te slapen. De overige 20% maakt er geen probleem van om af en toe eens met ruzie te gaan slapen, maar haalt wel aan dat het bed een goede plek is om moeilijkere onderwerpen te bespreken.

Door Sien Vanneste

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…