Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

In the pocket: 12 tips om maandelijks zéker 200 euro te kunnen sparen

Bram De Brabander
3 min read

Zit je even krap bij kas? Of ben je aan het sparen voor iets groots, een auto of een reis bijvoorbeeld? Maak je maar geen zorgen. Met deze tips kan je elke maand tot 200 euro uitsparen!

1.Koop grote verpakkingen

Door je voeding in grote verpakkingen te kopen zal je heel wat geld uitsparen. Je moet bovendien ook minder vaak naar de supermarkt. Win-win!

2.Maak boodschappenlijstjes

Als je een boodschappenlijstje maakt zal je veel minder onnodige producten kopen. Winkelpsychologen doen er alles aan om je tot onnodige aankopen te verleiden, laat je niet vangen!

3.Koop mannenproducten

Wist je dat je voor producten wel 50% meer uitgeeft omdat ze roze zijn? Mannenproducten zijn veel goedkoper dan vrouwenproducten, en ze werken net zo goed!

4.Neem je eigen lunch mee naar het werk

Elke dag een broodje kopen kost hopen geld. Neem gewoon zelf je lunch mee, het is vee lekkerder, gezonder, en je bespaart er een hoop geld mee uit!

5.Maak een spel van je gelduitgaven

Maak elke maand een lijst met al je uitgaven en daag jezelf uit. Probeer de volgende maand 100 euro minder uit te geven. Maak er een spel van!

6.Maak je eigen koffie

Als je elke dag een koffie koopt lopen de kosten echt hoog op. Maak gewoon je koffie zelf. Je kan je koffie zelfs meenemen in een hippe thermofles, dan blijft hij zelfs nog warm ook!

7.Neem eens een kijkje in de kringloopwinkel

Heb je een nieuw truitje of een nieuwe keukentafel nodig? Je kan alles goedkoop vinden in de kringloopwinkel. Je zal verbaasd zijn als je ziet hoeveel merkkledij en mooie meubelen mensen wegdoen.

8.Ga met de fiets naar het welk

Door met je fiets naar het werk te gaan wordt je niet alleen gezonder, je helpt het milieu en je spaart er geld mee uit. Meer zelfs, je krijgt je zelfs een extra fietspremie!

9.Zoek goedkope maar lekkere receptjes op

Lekker eten hoeft niet duur te zijn, dat bewijzen de vele budgetvriendelijke receptjes die je op het internet kan vinden. Maak een lijstje en drukt ze af!

10.Drink kraantjeswater

Kraantjeswater is minstens even gezond als flessenwater, en het is bijna gratis! Laat het flessenwater en andere dranken maar gewoon in de winkel staan. Kraantjeswater is gezond én goedkoop.

11.Zet de thermostaat een paar graadjes lager

Als je de thermostaat een paar graadjes lager zet voel je dat echt niet! Doe gewoon een trui aan en tel al het geld dat je ermee uitspaart.

12.Maak een lijstje met leuke activiteiten die gratis zijn

Je hoeft niet altijd te gaan shoppen als je een vrije dag hebt. Er zijn zoveel leuke dingen die je kan doen. Maak een lijstje met alle activiteiten die gratis zijn, een lange wandeling bijvoorbeeld. Wedden dat je veel plezier kan beleven zonder een cent uit te geven?

Door Bram De Brabander

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…