Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Met deze 4 tips kom je energiek de winter door!

Gezond.be
4 min read

Je kent het wel: door de korte dagen en het koud en grijs weer is het tijdens de wintermaanden vaak een hele uitdaging om ‘s ochtend je warm bed te verlaten. Je voelt je futloos en hebt niet veel zin om je naar je werk te slepen. Geen nood, dankzij onze vier tips krik je zo je energieniveau weer op! 

1. Ga voor een dagelijkse dosis frisse lucht

Tijdens de wintermaanden krijgen we amper het daglicht te zien: wanneer je ‘s ochtends naar je werk rijdt, is het donker, en wanneer je ‘s avonds terugkomt, is de zon alweer onder. Probeer toch elke dag een moment in te lassen om wat frisse lucht op te snuiven. Zo krijg je ook je dagelijkse portie zon binnen. Blootstelling aan zonlicht stimuleert de aanmaak van vitamine D, wat essentieel is om je energielevel op peil te houden. In het ideale geval combineer je het opsnuiven van frisse lucht met wat sport: haal je fiets uit het tuinhuis of ga te voet naar de bakker. Door te sporten komen er endorfines vrij, en die zorgen ervoor dat je je beter in je vel voelt.

2. Gun jezelf voldoende nachtrust

Om energierijk de winter door te komen, moet je natuurlijk voldoende uitgerust zijn. Ga daarom op een vast tijdstip slapen en zorg ervoor dat je minstens acht uur slaap krijgt. Probeer voor het slapengaan niet te veel tv te kijken of met je gsm bezig te zijn; dit zorgt er net voor dat je hersenen weer actiever worden. Lees een boek of ga nog even naar buiten. Opgepast: hoe verleidelijk het soms ook klinkt, té veel slapen kan ook een negatief effect hebben op je gemoed en op je energieniveau. Het is dus belangrijk dat je de juiste balans vindt!

3. Eet en drink je fit

Wanneer het buiten koud is, grijpen we vaak naar typische winterkost: ovenschotels, frietjes of pasta’s. Maar deze maaltijden zijn zwaar te verteren en zorgen ervoor dat we ons futloos en loom voelen. Zet daarom voedingsmiddelen op het menu die rijk zijn aan vitamines en mineralen. Fruit geeft je bijvoorbeeld een energieboost, terwijl groene groenten dankzij de vitamine B die ze bevatten een positieve invloed hebben op je stemming. De Omega 3 die in vette vis of in noten zit, zorgt er dan weer voor dat je hersenen meer ‘gelukshormonen’ aanmaken. Drink zeker ook voldoende water, zodat je lichaam gezuiverd wordt.

4. Boost je immuunsysteem met voedingssupplementen 

Voel je je ondanks de bovenvermelde tips nog altijd wat down? Dan kunnen voedingssupplementen soelaas brengen. In de winter zijn voedingssupplementen die Ubiquinol Q10 bevatten bijvoorbeeld erg interessant. De stof ubiquinol is van nature in alle lichaamscellen aanwezig en zorgt ervoor dat er in die cellen energie wordt geproduceerd. Maar niet iedereen maakt evenveel Q10 aan. Vooral oudere mensen en mensen met bepaalde aandoeningen zoals diabetes of of hartziekten lopen het risico op een tekort, waardoor ze zich futloos voelen. Ook een ongezonde levensstijl kan hier een invloed op hebben. Dit tekort kan gelukkig eenvoudig door een voedingssupplement opgevangen worden. Wij raden Kaneka Ubiquinol™  zeker en vast aan! Kaneka Ubiquinol™ wordt op natuurlijke manier geproduceerd. Daardoor is het supplement identiek aan de stof die ons lichaam zelf aanmaakt. 

Benieuwd naar wat Ubiquinol voor jou kan betekenen?

Ubiquinol-Q10 kan verkregen worden in capsules in de apotheek of in de natuurvoedingswinkels. Onder andere merken zoals Pharma Nord, Trenker, Nutrisan, Therasience, WHC Labs en Pileje bieden voedingssupplementen met Ubiquinol aan.

Door Gezond.be

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…