Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Met deze 8 onschuldige manipulatietechnieken krijg je altijd je zin

Bram
3 min read

Omgaan met mensen is niet altijd gemakkelijk. Deze 8 trucjes kan je gebruiken op je werk of thuis. Ze helpen je om op een betere manier met anderen om te gaan en ze zorgen ervoor dat je vaker je zin krijgt. Het zijn geen échte manipulatietechnieken, of misschien toch een beetje?

1.Maak oogcontact na een negatief antwoord

Soms houden we niet van het antwoord dat we krijgen. In plaats van de vraag te herhalen of aan iemand anders te stellen moet je oogcontact maken. Dit zorgt ervoor dat de ander meer druk voelt, het zal ervoor zorgen dat hij/zij er nog eens over nadenkt.

2.Blijf kalm als iemand tegen je roept

Doe je best om kalm te blijven. Als  mensen tegen je roepen wil dat zeggen dat ze erg boos zijn. Blijf dan altijd kalm. Deze boosheid verandert snel in schuldgevoelens, verontschuldigingen zijn niet veraf.

3.Zit dicht bij een negatieve persoon

Als je naar een vergadering gaat waarvan je weet dat één persoon kritiek zal geven, dan moet je zeker naast deze persoon gaan zitten. Door dichtbij te gaan zitten zorg je ervoor dat de negatieve persoon zich oncomfortabel voelt waardoor er minder kritiek en discussie zal zijn.

4.Onthoud de namen van iedereen als je populair wil zijn

Onthoud namen en noem iedereen bij hun voornaam als je populair wil zijn. Anderen voelen zich ogenblikkelijk speciaal als je hen bij hun voornaam noemt.

5.Vraag eerst iets klein en daarna pas iets groot

Mensen zijn eerder geneigd om ja te antwoorden op een vraag als je hen eerst iets klein vraagt. Ze hebben al een keer ja geantwoord, dus de stap naar een tweede ‘ja’ is kleiner. Vraag bijvoorbeeld aan je buurmeisje of ze je even kan helpen met je huiswerk. Als ze ja zegt kan je onmiddellijk vragen of ze ook je opstel wil verbeteren. De kans is groot dat ze ja zegt.

6.Vraag expliciet om hulp

Als je je vraag begint met ‘Wil je me helpen’, zullen anderen je sneller helpen. Dat komt omdat ze niet over zichzelf willen denken dat ze egoïstisch zijn. Ze zullen met ‘ja’ antwoorden nog voor ze weten wat je eigenlijk wil.

7.Maak je handen warm voor je iemand een hand geeft

Wist je dat koude handen geassocieerd worden met mensen die niet te vertrouwen zijn? als je iemand een hand geeft kan je er dus maar beter voor zorgen dat je handen warm zijn. Warme handen geven een vriendelijkere indruk.

8.Zo win je het spelletje ‘blad-steen-schaar’

Deze is echt verrassend. Als je van plan bent om het bekende spelletje ‘blad-steen-schaar’ te spelen, moet je je tegenstander net voor je start een vraag stellen. Dit zal je tegenstander zodanig verwarren dat hij/zij gegarandeerd ‘schaar’ kiest. 

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…