scrollTop top

Gezonde inspiratie: 3 recepten uit ‘Onweerstaanbaar kant-en-klaar’ van Silke Van Engeland & Virginie Schoelinck

Gezonde inspiratie: 3 recepten uit ‘Onweerstaanbaar kant-en-klaar’ van Silke Van Engeland & Virginie Schoelinck

Weet jij – alweer – niet wat te koken? En heb je deze keer écht geen zin om frieten te halen of pizza te laten leveren? Dan redden wij je met veel plezier uit de nood, door drie recepten uit ‘Onweerstaanbaar kant-en-klaar’ van Silke Van Engeland en Virginie Schoelinck te delen.

1. Poffertjes als toast

De poffertjes presenteren het leukste wanneer je een mix van drie soorten maakt. Vul een grote schaal of plateau met grof zeezout en zet de poffertjes erin op kleine bordjes.

Poffertjes met gerookte kip

Benodigdheden

  • 4 poffertjes
  • 4 theelepels mangochutney
  • 4 stukjes gerookte kip
  • 2 plakken halfzachte geitenkaas
  • 8 blaadjes dragon, fijngesneden

Bereidingswijze

  • Leg op elk poffertje een theelepel mangochutney en een stukje gerookte kip.
  • Brokkel de geitenkaas erover en werk af met de dragon en een flinke snuf peper en zout.

Poffertjes met gerookte forel

Benodigdheden

  • 4 poffertjes
  • 2 eetlepels rodebietenspread
  • 50 gram gerookte forelfilet
  • 1/4 appel, ongeschild, in zeer kleine blokjes
  • 2 theelepels graantjesmosterd
  • 4 takjes verse dille

Bereidingswijze

  • Doe de rodebietenspread in een spuitzak en spuit op elk poffertje een toef.
  • Trek de forel in stukjes en verdeel over de poffertjes.
  • Strooi de appel over de poffertjes.
  • Werk elk poffertje af met een lepeltje graantjesmosterd, de verse dille, peper en zout.

Poffertjes met carpaccio

Benodigdheden

  • 4 poffertjes
  • 1 theelepel vijgenconfituur
  • 2 plakjes carpaccio, gehalveerd
  • 2 gedroogde vijgen, in kleine stukjes
  • 12 blaadjes rucola
  • 2 theelepels pijnboompitten
  • 2 theelepels Parmezaanse kaas, versgeraspt

Bereidingswijze

  • Smeer op elk poffertje een klein mespuntje vijgenconfituur en een halve plak carpaccio in een roosje gedraaid. Dat doe je door de carpaccio in de lengte op te rollen, maar niet te strak.
  • Strooi de vijgen over de carpaccio.
  • Leg op elk poffertje drie blaadjes rucola en wat pijnboompitten.
  • Werk af met een flinke draai van de peper- en zoutmodel en de parmezaan.

2. Wafellolly’s

Benodigdheden voor 4 hapjes

  • 1 broodrooster
  • 4 ijslollystokjes
  • 1 schotel
  • 1 diepgevroren Brusselse wafel
  • 8 theelepels zure room
  • 8 theelepels lompviseitjes
  • Verse dille

Bereidingswijze

  • Haal de wafel uit de diepvries en stop hem in broodrooster om krokant te maken. Indien nodig, kan je dat een paar keer herhalen. We willen namelijk een krokante wafel.
  • Prik, verspreid over het langste stuk van de wafel, de ijslollystokjes en schuif ze ongeveer tot het midden van de wafel.
  • Neem een scherp mes en snijd de wafel in rijden van vier hokjes, daar waar je de sokjes door prikte.
  • Doe nu afwisselend in elk wafelhokje een lepeltje zure room en een lepeltje lomviseitjes.
  • Leg de lolly’s op een schotel, werk af met peper en zout en met de verse dille.

TIP Je kan de zure room ook in een spuitzak doen voor een extra fancy look.

3. Aspergesoep met garnaalballetjes

Benodigdheden voor 4 personen

  • 1 frietketel
  • 4 satéstokjes
  • 4 diepe borden
  • 1 liter aspergesoep
  • 12 garnaalballetjes uit de diepvries
  • 1 stronk witloof, fijngesneden
  • 125 gram grijze garnalen, gepeld
  • 4 eetlepels zure room
  • Zeste van citroen
  • Enkele blaadjes verse dragon
  • Paars basilicum (optioneel)
  • 1 vel gedroogde nori (optioneel)

Bereidingswijze

  • Verwarm de soep volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Frituur de garnaalballetjes tot ze bruin zijn en prik ze per drie op een satéstokje.
  • Giet de soep in vier diepe borden en leg op de rand van elk bord een satéstokje met de garnaalballetjes.
  • Strooi naast elke saté wat rood witloof en leg daartussen de grijze garnalen.
  • Leg hier en daar een toefje zure room met behulp van een theelepel.
  • Kruid de soep met peper en zout en werk af met de citroenzeste, de verse dragon en eventueel een takje paarse basilicum. Strooi eventueel wat fijngesneden nori over je soep voor een leuk zwart accent.

€ 24,99, Borgerhoff & Lamberigts


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Schrijf je in op “Gezond Vandaag” en ontvang de beste artikels dagelijks in je mailbox!