Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

In onze tijd waren deze kindertelevisieprogramma’s super populair

Olivier
4 min read

Hoeveel van deze kinderprogramma's ken jij nog?

David de Kabouter

Deze kabouterdokter was een held in het redden van dieren. In je jeugd heb je vast ook urenlang genoten van deze tekenfilmserie. David beleefde namelijk keer op keer nieuwe avonturen met zijn kabouter- en dierenvriendjes. Zelfs toen je er eigenlijk al veel te groot voor werd bleef je er meestal nog naar kijken. Het excuus dat je dan vaak gebruikte was dat de tekeningen zo bijzonder mooi waren.

Ovide en zijn vriendjes

Het vogelbekdier Ovide woont samen met zijn vriendjes op een eiland. Hij beleeft er niet alleen talloze avonturen, maar ook bedacht zijn op de geniepige slang die hem het leven zuur wil maken. Gelukkig zijn Ovide en zijn vriendjes er inventief en weten ze elk avontuur tot een goed einde te brengen. Deze tekenfilm vonden de meeste kinderen, net zoals de begintune, erg grappig.

De Snorkels

De Snorkels zijn kleine wezentjes die diep in de oceaan leven. Op hun hoofd zit een snorkel, maar verder hebben ze veel menselijke trekjes. Ze beleven verschillende avonturen en moeten het hoofd bieden aan diverse vijanden. Het zoontje van de gouverneur stuurt hun plannen echter vaak in de war omdat hij altijd bazig doet. De andere snorkels weten gelukkig altijd wel weer een goede oplossing te bedenken en te zorgen voor een goede afloop.

Samson en Gert

Wie ging er in zijn, of haar, jeugd niet klaar voor zitten? Waarschijnlijk is iedereen wel groot geworden met de filmpjes van hond Samson en zijn baasje Gert. Samson was overigens geen gewone hond: hij had namelijk het vermogen om te kunnen praten. Samen met Gert, de burgemeester en een heleboel andere figuren beleven ook Samson en Gert de meest vreemde avonturen. Over veel van deze avonturen hebben zij zelfs liedjes gezongen.

Pippi Langkous

Elk kind kent wel de streken van het roodharige meisje Pippi met haar twee vlechtjes. Samen met haar vriendjes Annika en Tommie beleeft ze spannende avonturen. Ze moet het zelfs regelmatig opnemen tegen piraten en boeven. Daarnaast heeft ze nog de zorg voor haar aapje en paard omdat haar vader gevangen wordt gehouden door kapers. Volwassenen die Pippi willen helpen, zitten vaak met de handen in het haar omdat dit wispelturige meisje toch alleen maar haar eigen zin wil doen. Een bijzondere eigenschap van Pippi is dat ze buitengewoon sterk en onverschrokken is.

TikTak

Tiktak is een programma dat speciaal bedoeld is voor de allerkleinsten. Je kunt het je waarschijnlijk dus niet bewust herinneren dat je dit kinderprogramma hebt gezien. Toch genoten de meeste baby’s en peuters volop van de korte scènes met allerlei diertjes, figuurtjes, deuntjes en geluidjes. Het zal je dan ook niet verbazen dat juist dit programma zelfs verschillende internationale prijzen in de wacht wist te slepen.

De Smurfen

Deze blauwe wezentjes, met hun witte broekjes en mutsjes, zijn wereldwijd bekend en geliefd bij jong en oud. Ze leven weliswaar in een eigen dorpje in het bos, maar moeten desondanks op hun hoede zijn voor de boze tovenaar Gargamel en zijn kat Azraël. De smurfen beleefden steeds weer nieuwe avonturen vol spanning en magie. Hierdoor bleef je als het ware aan de buis gekluisterd zitten.

Pingu

In de korte animatiefilmpjes van Pingu haalt deze ondeugende pinguïn allerlei streken uit. Hij brengt zichzelf daarmee regelmatig in benarde situaties. Gelukkig wordt hij altijd weer gered door de volwassen pinguïns of één van zijn vriendjes. Pingu is behalve ondeugend ook vaak enorm grappig waardoor jong en oud graag naar zijn avonturen bleven kijken.

Pokémon

In de tekenfilm Pokémon draaide alles om het opvoeden en trainen van fantasiedieren. Door met de dieren met andere te laten duelleren konden ze evolueren en nog meer krachten vergaren. Elk dier (pokémon) beschikte immers over een aantal eigenaardige krachten die zowel aanvallend als verdedigend in konden worden gezet. De trainers dienden dan wel eerst het juiste commando te geven. Veel kinderen verzamelden gadgets van deze serie en speelden bepaalde situaties zelfs na. Iedereen kende de personages en pokémon uit zijn hoofd, maar de bekendste zijn toch wel de eigenwijze trainer Ash Ketchum en zijn trouwe pokémon Pikachu.

Door Olivier

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…