Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Oogschaduwfouten die we allemaal nog stééds maken

Bram
3 min read

Oogschaduw aanbrengen is niet altijd zo simpel als het lijkt. Het is dan ook behoorlijk ingewikkeld om met een minisponsje je ogen er perfect uit te laten zien. Zelfs na de talloze goedbedoelde tips van vriendinnen slaag je er nog altijd niet in om je ogen goed op te maken. Er zijn dan ook een heleboel dingen die veel vrouwen nog steeds verkeerd doen tijdens het aanbrengen van hun oogmake up.

Eerst concealer dan pas oogschaduw

Je kunt je make-up niet slechter beginnen dan door een concealer of foundation aan te brengen. Zodra je oogschaduw aanbrengt, belandt er immers altijd los poeder op je wangen. Dit [poeder zul je dan ook eerst weer moeten verwijderen. Een klusje dat in de regel leidt tot een enorme smeerboel op je gezicht. Bij voorkeur begin je je make up dan ook altijd met het aanbrengen van je oogmake-up. Pas wanneer deze klus volledig is geklaard, ga je verder met het aanbrengen van de rest van je make up, zoals je foundation en concealer.

Foundation gebruiken voor je oogmake up in plaats van een primer

Een vloeibare foundation zal zich op gaan hopen in huidplooien. Dus ook in de huidplooien die zich boven je oogleden bevinden. Het is dus zeker niet aan te bevelen om een vloeibare foundation te gebruiken voor je oogmake up. Bij voorkeur gebruik je hiervoor een primer die speciaal bedoeld is voor je oogleden. Door deze primer zal je oogschaduw, zelfs wanneer je een foundation als oogschaduw wilt gebruiken, aanzienlijk beter laten zitten.

Oogschaduw in dezelfde kleur als je ogen

Wellicht denk je dat je oogkleur zal worden versterkt door een oogschaduw in dezelfde kleur aan te brengen. Niets is echter minder waar want op deze manier zul je juist een averechts effect bereiken. Op het moment dat je je ogen wilt accentueren, kun je dan ook beter kiezen voor een kleur die juist contrasteert met de kleur van je ogen. Wanneer je bijvoorbeeld blauwe ogen hebt, dan kies je het beste voor de kleur koper. Terwijl bij bruine ogen je juist beter voor blauwe oogschaduw kiest en bij groene ogen eerder paars gebruikt.

Je vergeet het blenden

Het grootste deel van de vrouwen zullen het voldoende vinden om alleen hun oogschaduw op te doen. Zij vergeten echter dat het blenden van hun oogschaduw erg belangrijk is. Alleen zo kun je je look zo natuurlijk mogelijk laten lijken. In het bijzonder op het moment dat je gebruikmaakt van twee, of zelfs meerdere, kleuren oogschaduw hebt gebruikt, is het essentieel om de kleuren mooi in elkaar over te laten vloeien. 

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…