Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Opgelost: plakken jouw bovenbenen ook altijd in de warmte?!

Bram
3 min read

Als je kort broekje of een kort jurkje draagt dan kunnen je dijen gemakkelijk voortdurend tegen elkaar wrijven. Dit is een probleem waar vrijwel elke vrouw, maar ook menig man, regelmatig mee te maken heeft. Gelukkig zijn er enkele goede remedies om je benen van dit vervelende branderige gevoel af te helpen. Door onderstaande tips in acht te nemen kun je pijnlijke en branderige dijen op warme dagen tot het verleden laten behoren.

Talkpoeder

Naast het ouderwetse talkpoeder, dat je moeder ook gebruikte om op je babybilletjes te strooien en dat vaak ook tussen zweterige borsten wordt gestrooid, is er vandaag de dag ook in meer trendy varianten. Vaak zijn er dan aan de talkpoeder enkele ingrediënten toegevoegd die een positief effect hebben op je huid. Zeker in de warme maanden van het jaar, of als je op vakantie gaat naar zonnige oorden, dan dient een dergelijke poeder dan ook standaard tot de uitrusting in je tas te behoren.

Lang broekje

Om te voorkomen dat je dijen op warme dagen tegen elkaar aan blijven wrijven, kun je een elastisch broekje dragen. Het maakt daarbij niet uit of je nu kiest voor een fiets- of ander elastieken broekje. Dergelijke broekjes zullen er immers allemaal voor zorgen dat je benen niet tegen elkaar aan wrijven. Bovendien zul je op deze manier ook meteen die genante momentjes weten te voorkomen als een zomerbriesje je jurkje onverwacht op laat waaien.

Bandalettes

Het dragen van zogenaamde bandalettes zal eveneens ertoe bijdragen dat je dijen niet meer tegen elkaar aan blijven wrijven als het warm is. Een bandalette doet een beetje denken aan de bovenzijde van een kous. Door deze handige hulpmiddelen heel de dag door te dragen, zul je geen last meer hebben van branderige dijen. Het dragen van bandalettes zal je je dan ook al snel veel meer ontspannen en blij laten voelen op zomerse dagen. Bovendien zullen je dijen je enorm dankbaar zijn.

Deodorant voor je dijen

Vandaag de dag zijn er middeltjes in de handel die lijken op een soort deodorant voor je dijen. Het enige verschil met reguliere deodorant is dat deze middelen een heleboel huidvriendelijke ingrediënten bevatten. De uitvinder van dit product is dan wel geen landgenoot, maar toch mag je dit zonder twijfel als een ideale aanvulling op je standaard uitrusting van je tas worden beschouwd. Wanneer je dit middeltje namelijk bij je hebt behoren branderige en geïrriteerde dijen absoluut tot het verleden.

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…