Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

RECEPT Auberginestamppot met braadworst

Birte Govarts
2 min read

Niet alleen in zuiderse landen zijn aubergines populair, ook bij ons worden ze gesmaakt én geteeld. Als belangrijkste Belgische aubergineleverancier ziet BelOrta de populariteit van deze vruchtgroente gestaag toenemen. En dat heeft veel te maken met de veelzijdigheid van de aubergine. BelOrta dook de keuken in met culinair influencer Kjell Jansen en serveert je vier verrassende varianten op Vlaamse klassiekers telkens met een hoofdrol voor de lokaal geteelde aubergine. Vandaag: auberginestamppot met braadworst.

Benodigdheden voor twee personen

​• 1 aubergine
​• 2 braadworsten
​• 2 grote aardappelen ​
​• 0,5 ui
​• 0,5 teentje look
​• 2 el boter
​• 2 el olijfolie ​
​• 1 el water
​• takje rozemarijn
​• klontje boter
​• 2 el melk
​• 1 eierdooier
​• peper, zout
​• snuifje nootmuskaat
​• handvol fijngehakte peterselie ​

Bereidingswijze

  1. Schil de aardappelen, snijd ze in ongeveer even grote stukken en kook ze gaar.
  2. Snijd de ui en look fijn. Snijd de aubergine in blokjes. Neem een pan, doe er twee eetlepels boter in, twee eetlepels olijfolie. Bak hierin enkele minuten de aubergineblokjes. Voeg de ui en look toe, samen met het takje rozemarijn, en laat nog een tweetal minuten garen en voeg als laatste 1 el water toe.
  3. Bak ondertussen de braadworsten in een pan en zet even opzij.
  4. Doe een klontje boter bij de aardappelen, samen met de eierdooier, de melk en een snuifje nootmuskaat. Pureer de aardappelen met de blokjes aubergine, voeg de fijngehakte peterselie toe en kruid af met peper en zout.
  5. Serveer de auberginestamppot met de braadworst en werk af met enkele gebakken blokjes aubergine.
Door Birte Govarts

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…