Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

RECEPT Bulgursalade met gegrilde groenten en geitenkaas

Lisa Piotti
4 min read

Vandaag is het Internationale Anti-dieetdag. Volgens onderzoek van HelloFresh zouden twee op drie Vlamingen in 2023 gezonder willen eten, maar zonder een strikt dieet te volgen. Hiermee lijkt de nieuwste foodtrend van 2023 ‘Yang Shen’ ook naar Vlaanderen over te waaien. Daarbij gaat het niet enkel om gezond eten, maar ook om goed voor jezelf te zorgen. Volgens deze nieuwe foodtrend zijn radicale crash diëten absoluut niet the way to go. De sleutel tot succes is juist balans en variatie. Met dit heerlijke recept maak je een vliegende start.

Benodigdheden voor twee personen

  • 150 g zoete aardappel
  • 400 g bloemkool
  • 1 ui
  • 2/3 wortel
  • 75 g bulgur
  • 1 zakje Midden-Oosterse kruidenmix
  • 1/3 zakje gemalen komijnzaad
  • 10 g pompoenpitten
  • 5 g verse munt
  • 50 g verse geitenkaas
  • 40 g rucola en veldsla
  • 350 ml groentebouillon
  • 1 tl mosterd
  • 1 el zwarte balsamicoazijn
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Bereid de bouillon. Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes van ongeveer 1 cm. Meng in een grote kom de zoete aardappel met per persoon: 3/4 tl Midden-Oosterse kruiden, 1/4 el olijfolie, peper en zout. Verdeel over een bakplaat met bakpapier en bak 15 minuten in de oven. Snijd vervolgens de bloemkool in roosjes. Snijd de wortel in halve plakken van maximaal 1/2 cm dik. Snijd de ui in halve ringen. Meng alle groenten in dezelfde grote kom met per persoon: 3/4 tl Midden-Oosterse kruiden, 1/4 el olijfolie, peper en zout.
  2. Schep de zoete aardappel aan het einde van de kooktijd om en voeg de bloemkool, wortel en ui toe aan de bakplaat (gebruik eventueel een tweede bakplaat als er geen ruimte meer is). Bak nog 20 – 25 minuten samen in de oven. Schep halverwege om. Meng de bulgur met het gemalen komijnzaad in een pan met deksel en bak al roerend 1 minuut op middelmatig vuur. Schenk de bouillon over de bulgur en kook de bulgur, afgedekt, 10 minuten op laag vuur. Giet af. Roer de bulgur daarna los met een vork.
  3. Verhit een koekenpan zonder olie op hoog vuur en rooster de pompoenpitten tot ze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart. Snijd de verse munt fijn. Meng de verse munt met de slamix in een saladekom. Verkruimel de verse geitenkaas en houd apart.
  4. Meng in een kleine kom per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 el zwarte balsamicoazijn en 1/2 tl mosterd. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Voeg de ovengroenten, bulgur en dressing toe aan de saladekom en meng goed. Breng de salade verder op smaak met peper, zout en eventueel extra vierge olijfolie.
  6. Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de geitenkaas en pompoenpitten.
Door Lisa Piotti

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…