Vlamingen (75%) blijken niet al te enthousiast te zijn om vlees in hun favoriete gerechten te vervangen met vleesvervangers. Toch is de vegetarische burger in dit HelloFresh recept een goed scorende variant van de traditionele hamburger met een verrassende smaak door de toevoeging van Italiaanse kruiden. Smaak omschrijven HelloFresh en De Vegetarische Slager als de totaalbeleving van een gerecht. Hierbij horen ook bite, aroma, geur, malsheid en textuur.
Benodigdheden voor twee personen
- 300 g aardappelen
- 1 pruimtomaat
- 1 ui
- 2 vegetarische burgers
- 40 g slamix
- 15 ml basilicumcrème
- 2 tomaten
- 1 teentje knoflook
- 40 g mayonaise
- 25 g geraspte belegen kaas
- 2 biologische, witte rozenbroodjes
- 1 el olijfolie
- 1/2 el boter
- peper en zout
- 1 el zwarte balsamicoazijn
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de aardappelen en snijd in partjes. Meng de aardappelpartjes in een kom met 1/4 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verdeel over een bakplaat met bakpapier en bak 25 – 35 minuten in de oven, of tot ze gaar en krokant zijn. Schep halverwege om. Bak het broodje de laatste 6 – 8 minuten mee.
- Snijd ondertussen de pruimtomaat en de tomaat in kleine blokjes. Snipper de helft van de rode ui heel fijn en snijd de rest in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn.
- Meng in een kom de fijngesneden rode ui, de tomatenblokjes, de knoflook, de extra vierge olijfolie en de zwarte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper. Meng in een kleine kom de basilicumcrème met de mayonaise.
- Verhit de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de burger samen met de halve rode uienringen 2 minuten per kant. Strooi in de laatste minuut 3/4 van de Italiaanse kaas over de burger.
- Snijd het broodje open en smeer de basilicummayonaise op het broodje. Leg de burger op het broodje en bedek met 3 el tomatensalsa per persoon en wat van de gemengde sla naar wens.
- Meng de overige salade met de rest van de tomatensalsa en serveer ernaast. Garneer de salade met de overige Italiaanse kaas en serveer met de aardappelpartjes.