Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

RECEPT Carpaccio van groene en gele courgette met gemarineerde tonijntartaar

Birte Govarts
2 min read

Heerlijk nazomeren? Dat doe je volgens BelOrta met courgettes op het menu. De courgette is immers een van de meest veelzijdige groenten in de keuken en smaakt heerlijk in pasta’s, ovengerechten én op de barbecue. Bovendien is ze ook heerlijk om te vullen. Of om een frisse carpaccio van te maken!

Benodigdheden

  • 1 groene courgette
  • 1 gele courgette
  • 2 eetlepels citroensap
  • 320 g geelvintonijn
  • 6 tomaten
  • 1 soeplepel parmezaanschilfers
  • 1 theelepel pijnboompitten
  • 1 eetlepel sojasaus
  • een paar basilicumblaadjes
  • 6 eetlepels olijfolie
  • een snuifje fleur de sel
  • een snuifje Espelette peper

Bereidingswijze

  1. Snijd de courgettes heel fijn met een mandoline.
  2. Meng het citroensap, de olijfolie, het zout en de Espelette peper en laat gedurende 10 minuten marineren.
  3. Snijd de tonijn in grove stukken.
  4. Rooster de pijnboompitten.
  5. Snijd de tomaten in kleine stukjes.
  6. Doe de tonijn, de tomaten, de pijnboompitten, de Parmezaanse kaas, de sojasaus en een eetlepel citroensap in een grote kom. Proef het mengsel en pas aan indien nodig.
  7. Schik de courgette in een rozet, afwisselend een geel en een groen courgetteplakje. Plaats in het midden van het bord de tonijntartaar. Werk af met wat basilicumblaadjes.
Door Birte Govarts

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…