Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

RECEPT Conchiglie met mozzarella en pecorino uit de oven

Gezond.be
3 min read

Deze conchiglie scoort hoog bij HelloFresh-thuiskoks en is een eenvoudig en snel te bereiden vegetarisch gerecht. In het Italiaans betekent conchiglie ‘schelpjes’, dit is dan ook de vorm die de pasta heeft. Deze pasta neemt niet alleen saus mee in de schelp, maar door de ribbelige structuur blijft het ook goed aan de buitenkant zitten. De ideale pastavorm voor dit gerecht en een must-try voor iedereen die van heerlijke Italiaanse én vegetarische gerechten houdt!

Benodigdheden voor twee personen

  • 180 g conchiglie
  • 1 ui
  • 1 rode puntpaprika
  • 1 pruimtomaat
  • 1 pak passata
  • 1 bol mozarella
  • 40 g geraspte pecorino
  • 60 g smokey tomatenketchup
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 zakje Midden-Oosterse kruidenmix
  • 10 g verse basilicum
  • 1/4 blokje groentebouillon
  • 1 el olijfolie
  • peper en zout

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de conchiglie. Verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pan. Kook de conchiglie, afgedekt, 14 – 16 minuten en giet daarna af. Laat zonder deksel uitstomen.
  2. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de puntpaprika in blokjes. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan en fruit de ui en knoflook 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de paprika en Midden-Oosterse kruiden toe en bak 4 minuten mee. Scheur ondertussen de mozzarella in kleine stukken en snijd de pruimtomaat in blokjes.
  3. Meng de tomatenblokjes en de passata door de smaakmakers in de hapjespan. Verwarm het geheel nog 2 minuten. Schep de conchiglie erdoor en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de pasta over een ovenschaal en leg de mozzarellastukjes erop. Bestrooi met de helft van de geraspte pecorino en besprenkel met de smokey tomatenketchup. Bak de ovenschotel 5 minuten in de oven, of tot de mozzarella is gesmolten.
  4. Pluk de blaadjes van het basilicum en hak ze grof. Verdeel de pasta over de borden en garneer met de overige pecorino en het basilicum.
Door Gezond.be

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…