Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Couscous salade met Feta

Camille
3 min read

Het is al jaren één van de meest bekende Marokkaanse gerechten. Couscous salades bieden je een uitstekende kijk op het Marokkaanse concept achter frisse gerechten en hun manier van koud koken. Uitgerust met traditionele gerechten geeft een goede couscous salade je het gevoel dat je in een andere wereld bent.

Nu kan je zelf ook deze heerlijke salade maken door middel van goede recepten die makkelijk klaar te maken zijn en die je prima kan gebruiken voor gezellige etentjes als exotisch voorgerecht of hoofdgerecht op feestdagen. Een heerlijk couscous recept is een heerlijke couscous salade met feta.

Een frisse couscous salade

De lekkerste salades zijn fris, makkelijk te bereiden en vullen goed. Met deze frisse couscous salade zul je niet snel verhongeren en heb je binnen een mum van tijd een heerlijke salade op tafel die ook nog eens een lust voor het oog is.

Ingrediënten

 • 600g Couscous
 • 3 Eetlepels olijfolie
 • 2 Bospenen
 • 1 Courgette
 • 6 Takken munt
 • 100g Fetakaas
 • 2 Handjes rozijnen
 • 2 Handjes walnoten
 • 2 Citroenen
 • 2 Tenen knoflook
 • Peper en zout

Bereiding

Als eerste snij je alle groenten en laat je de rozijnen 5 minuten wellen in heet water. Daarna doe je olie in een koekenpan en begin je met het fruiten van de wortels.

Na 3 minuten voeg je de courgette toe en breng het mengsel op smaak met peper en zout. Da is het een kwestie van langzaam door laten garen voor een minuut of 3. Ondertussen kan je de couscous klaar maken. Voeg 1 eetlepel olie toe aan de couscous. Daarna kan je de feta door een warm lauwe couscous mengen zodat de kaas rustig kan gaan smelten. Nu kan je de rozijnen, walnoten, citroensap, munt en het groentemengsel er doorheen mengen en alles in een grote schaal serveren.

Mooie smaakcombinaties met couscous salades

Een sterk terugkerend thema van de Marokkaanse keuken is het koken met veel zoete ingrediënten en deze te mengen met hartige ingrediënten.

Voor ons westerlingen is dit zeer exotisch en dit zal zeker je smaakpapillen flink wakker schudden. Om toch een vertrouwde smaak te creëren in je couscous salade zou je ervoor kunnen kiezen om bosuitjes of paprika toe te voegen. Deze ingrediënten werken goed samen met zoete smaken en zullen je couscous salade alleen maar verrijken. Daarnaast kan je ook heerlijk experimenteren met verschillende kruidencombinaties om tot nieuwe smaken te komen en inspiratie op te doen voor andere gerechten.

 

Door Camille

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…