Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

RECEPT Gegrilde aubergine met bearnaisesaus

Birte Govarts
2 min read

Niet alleen in zuiderse landen zijn aubergines populair, ook bij ons worden ze gesmaakt én geteeld. Als belangrijkste Belgische aubergineleverancier ziet BelOrta de populariteit van deze vruchtgroente gestaag toenemen. En dat heeft veel te maken met de veelzijdigheid van de aubergine. BelOrta dook de keuken in met culinair influencer Kjell Jansen en serveert je vier verrassende varianten op Vlaamse klassiekers telkens met een hoofdrol voor de lokaal geteelde aubergine. Vandaag: vegetarische auberginestoof.

Benodigdheden voor twee personen

• 1 aubergine
​• 2 el bakboter
​• 2 el olijfolie
​• 2 eierdooiers
​• 125 g boter
​• 2 el azijn
​• 2 el fijngesneden dragon
​• peper, zout

Bereidingswijze

  1. Snijd de aubergine, in de lengte, in plakjes van een duim breed.
  2. Meng twee el bakboter met twee el olijfolie in een grillpan en gril de aubergine langs beide kanten – ongeveer drie minuten in totaal.
  3. Klaar voor de bearnaisesaus de boter door ze te smelten en schep de witte deeltjes af. Klop de eierdooiers op een heel laag vuur met de azijn tot schuim en voeg er stelselmatig de geklaarde boter, lepel per lepel, aan toe. Doe er tot slot de dragon bij en kruid met peper en zout. Serveer bij de gegrilde aubergines.
Door Birte Govarts

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…