scrollTop top

RECEPT Gehaktbroodje met Conference peer

RECEPT Gehaktbroodje met Conference peer

De Conference peer is uitgegroeid tot één van Vlaanderens bekendste exportproducten. Toch heeft ze in eigen land de laatste jaren licht terrein moeten prijsgeven in het gezinsbudget, waar ze steevast op de vijfde plaats staat na o.a. appelen. Dat is zonde, vindt BelOrta, want de prijs van de peer is stabiel gebleven en ze is lokaal, gezond én lekker. Om de Conference peer een duwtje in de rug te geven, deelt BelOrta de komende drie weken even veel heerlijke recepten met ons. Vandaag: gehaktbroodje met Conference peer.

Benodigdheden

  • 800 g gemengd gehakt
  • 2 Conference peren, geschild en in kleine stukjes gesneden
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 2 eetlepels fijngehakte salie
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1 ei
  • 100 g broodkruim
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • fleur de sel
  • peper uit de molen
  • klontje boter

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°.
  2. Doe het gehakt in een mengkom en meng er de Conference peer, knoflook, salie, mosterd, eieren, broodkruim en paprikapoeder door. Kruid naar smaak met peper en zout. Vorm tot een stevig ovaal gehaktbrood.
  3. Kleur het gehaktbrood even aan in een gietijzeren ovenvaste pot in wat boter. Zet de pot met deksel in de oven en bak het gehaktbrood in ongeveer 40 minuten verder gaar Draai tussendoor eens om.
  4. Als het gehaktbrood klaar is, snij het in plakken en serveer. Lekker met puree en wintergroenten of appelmoes.

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Corona Virus Update

  • Wereld
  • Aantal
    besmettingen
    244.675.327
  • Aantal
    doden
    4.969.145
  • België
  • Aantal
    besmettingen
    1.342.718
  • Aantal
    doden
    25.946

Schrijf je in op “Gezond Vandaag” en ontvang de beste artikels dagelijks in je mailbox!