Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

RECEPT Gehaktbroodje met Conference peer

Birte Govarts
2 min read

De Conference peer is uitgegroeid tot één van Vlaanderens bekendste exportproducten. Toch heeft ze in eigen land de laatste jaren licht terrein moeten prijsgeven in het gezinsbudget, waar ze steevast op de vijfde plaats staat na o.a. appelen. Dat is zonde, vindt BelOrta, want de prijs van de peer is stabiel gebleven en ze is lokaal, gezond én lekker. Om de Conference peer een duwtje in de rug te geven, deelt BelOrta de komende drie weken even veel heerlijke recepten met ons. Vandaag: gehaktbroodje met Conference peer.

Benodigdheden

  • 800 g gemengd gehakt
  • 2 Conference peren, geschild en in kleine stukjes gesneden
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 2 eetlepels fijngehakte salie
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1 ei
  • 100 g broodkruim
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • fleur de sel
  • peper uit de molen
  • klontje boter

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°.
  2. Doe het gehakt in een mengkom en meng er de Conference peer, knoflook, salie, mosterd, eieren, broodkruim en paprikapoeder door. Kruid naar smaak met peper en zout. Vorm tot een stevig ovaal gehaktbrood.
  3. Kleur het gehaktbrood even aan in een gietijzeren ovenvaste pot in wat boter. Zet de pot met deksel in de oven en bak het gehaktbrood in ongeveer 40 minuten verder gaar Draai tussendoor eens om.
  4. Als het gehaktbrood klaar is, snij het in plakken en serveer. Lekker met puree en wintergroenten of appelmoes.
Door Birte Govarts

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…